Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
NHL doigravanje

Boston prošao, Pittsburgh i Colorado slavili, Kingsi vratili break

Najbolja momčad regularnog dijela sezone hokejaške NHL lige, Boston Bruins, izborila je polufinale Istočne konferencije, nakon što je u petoj utakmici eliminirala Detroit Red Wingse.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Boston je pred svojim navijačima upisao pobjedu 4:2, kojom je dobio seriju prvog kruga doigravanja Istočne konferencije rezultatom 4:1. Louis Eriksson doveo je Boston u vodstvo u prvoj trećini utakmice, no u drugoj je za Detroit izjednačio Pavel Dacjuk. Činilo se da će se u posljednju dionicu utakmice ući s rezultatom 1:1, no Zdeno Chara je u posljednjim trenucima druge trećine doveo Boston u novo vodstvo, nakon kojeg se Red Wingsi više nisu uspjeli vratiti. Milan Lucic je u trećoj dionici povisio na 3:1, potom je Henrik Zetterberg smanjio na 3:2, da bi Jarome Iginla u završnici utakmice zabio za konačnih 4:2 u praznu mrežu. Boston će u polufinalu konferencije igrati protiv Montreal Canadiensa, koji su još ranije izbacili Tampu Bay s čistih 4:0.

Pittsburgh Penguinsi poveli su protiv Columbusa s 3:2 u seriji, nakon teško izborene pobjede 3:1. Columbus je poveo u 13. minuti prve trećine, a prednost je držao do osme minute druge dionice kada je Chris Kunitz izjednačio na 1:1. Jussi Jokinen je u sedmoj minuti posljednje trećine doveo Penguinse u vodstvo, a pobjedu je minutu prije kraja zaključio Kris Letang.

Pittsburgh u ponedjeljak ima priliku izboriti polufinale Istoka, a za to mu treba pobjeda u gostima.

Mnogi su nakon prve tri utakmice već otpisali Los Angeles Kingse u dvoboju protiv San Josea, no nakon pete utakmice mnogi pak vjeruju da bi losanđeleška momčad mogla kreirati veliki preokret. Nakon katastrofalno visokih poraza u prve tri utakmice Los Angeles je spasio i drugu meč-loptu, ovoga puta na gostujućem ledu. Jonathan Quick je zaustavio 30 udaraca prema svojim vratima u 3:0 pobjedi Los Angelesa. Po četvrti je put u karijeri u doigravanju Quick ostavio igrače San Josea bez pogotka, čime je svojoj momčadi omogućio šestu utakmicu i priliku za poravnanje u seriji na 3:3. Tyler Toffoli, Anže Kopitar i Jeff Carter bili su strijelci za Kingse, koji pokušavaju postati tek četvrta momčad u povijesti NHL lige koja je preokrenula zaostatak u seriji od 3:0. Šesta utakmica serije igra se u ponedjeljak u Los Angelesu.

Colorado Avalanche upisao je treću pobjedu protiv Minnesote Wild u petoj utakmici prvog kruga doigravanja Zapadne konferencije, čime si je osigurao dvije meč-lopte. Nathan MacKinnon je zabio nakon tri i pol minute igre u produžetku za pobjedu Colorada 4:3.

Minnesota je minutu i 15 sekundi prije kraja regularnog dijela utakmice imala pobjedu u džepu, no onda je Pa Parenteau, u situaciji kada je trener domaćina Patrick Roy povukao Semjona Varlamova s gola, zabio za produžetak. Serija se nastavlja u Minnesoti, gdje je u ponedjeljak na rasporedu šesta utakmica.

NHL doigravanje, prvi krug, 5. utakmice:

Istočna konferencija

Boston – Detroit 4:2

Boston dobio seriju s 4:2

Pittsburgh – Columbus 3:1

Pittsburgh vodi u seriji s 3:2

Zapadna konferencija

Colorado – Minnesota 4:3, produžetak

Colorado vodi u seriji s 3:2

San Jose – Los Angeles 0:3

San Jose vodi u seriji s 3:2

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider