Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Iza sjajnih Ruskinja

Blanka treća s rezultatom sezone, Gatlin brži od Bolta

Hrvatska visašica Blanka Vlašić osvojila je treće mjesto na mitingu Dijamantne lige u Rimu. Ujedno je s preskočenih 195 centimetara postavila svoj najbolji ovosezonski rezultat.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Podsjetimo da je nedavno u New Yorku, na premijernom natjecanju po povratku zaletištu i letvici, Blanka preskočila 194 centimetra. U Rimu je, pak, iz trećeg pokušaja otišla iznad 195 centimetra, a to joj je bilo dovoljno za treće mjesto.

>> Sandra Perković 'uništila' konkurenciju u Rimu!

Dvije ruske skakačice, Ana Čičerova i Svetlana Školina, su imale potpuno identičan rezultat - preskočenih 198 iz drugog pokušaja. Nakon toga su 201 centimetar rušile sva tri puta, pa su krenule u dugotrajno pripetavanje. No, i tada su stalno identično skakale, pa je odlučeno da podijele prvo mjesto.

Vlašić je natjecanje počela na visini od 184 centimetra, te je tu visinu lako preskočila iz prve. Uspješna je bila i dalje u prvim pokušajima na 188 i 192 centimetra, te je potom 195 preskočila iz trećeg. Kraj joj je označila visina od 198 gdje je tri puta rušila letvicu.

Recimo da Ana Šimić na kraju nije nastupila na natjecanju.

Osim nastupa naših predstavnica, najzanimljivija je bila utrka na 100 metara, u kojoj je Justin Gatlin pobijedio Usaina Bolta.

Gatlinovo vrijeme 9.94 bilo je za stotinku brže od Boltovoga koji je tako nakon dvije uzastopne pobjede u Rimu doživio poraz. Inače, za Bolta je ovo bio prvi nastup u Europi ove godine, ali i prvi puta da je ove godine trčao ispod deset sekundi.

Bolt je, iako to nije njegov običaj, vrlo dobro startao u utrku, te je poveo u samom njenom začetku. No, Gatlin je djelovao snažnije, prestigao je Bolta na sredini staze, a potom u foto-finišu za nijansu bio brži od sprintera s Jamajke.

Dijamantna liga, Rim (vis):

1. Svetlana Školina (Rus) 198cm

1. Ana Čičerova (Rus) 198cm

3. Blanka Vlašić (Hrv) 195cm

Dijamantna liga, 100 metara, atletičari:

1. Justin Gatlin (SAD) 9.94

2. Usain Bolt (Jam) 9.95

3. Jimmy Vicuat (Fra) 10.02

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider