Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Energy BOOST™

Blanka Vlašić prva testirala tenisicu s energetskim kapsulama

Adidas je u Zagrebu predstavio revolucionarnu Energy BOOST™ tehnologiju koja pomiče granice u trčanju.

Energy BOOST™ tenisice u potplatu sadrže BOOST™ materijal od energetskih kapsula, koji pruža veći povrat energije od bilo kojeg standardnog materijala do sada, za osjećaj "beskrajne energije" pri trčanju. Energy BOOST™ objedinjuje do sada nespojive karakteristike - maksimalnu amortizaciju i udobnost, a najotporniji je od svih dosadašnjih materijala u potplatima tenisica za trčanje.

U Hrvatskoj je adidas za testiranje Energy BOOST™ tenisice odabrao Blanku Vlašić, a u testnom timu su i višestruka državna prvakinja u trčanju na duge pruge Matea Matošević, nogometaš Andrej Kramarić te doc.dr.sc. Mario Kasović s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, koji je proveo testiranja Energy BOOST™ tenisice u biomehaničkom laboratoriju.

Revolucionarni Energy BOOST™ materijal proizvela je vodeća kemijska tvrtka BASF od energetskih kapsula dobivenih razbijanjem krutog granulastog materijala (TPU). Energetske kapsule vraćaju energiju od podloge snažnije od drugih materijala i spajaju do sada nespojive karakteristike u tenisicama za trčanje - amortizaciju i stabilnost s jedne strane te udobnost s druge.

Testiranja na trkačima pokazala su da Energy BOOST™ pruža više energije u kretanju prema naprijed i doskoku nego bilo koji materijal do sada, a trkači osjećaju razliku od prvog trenutka kad ih isprobaju.

Energy BOOST™ je višestruko otporniji od standardnih materijala u tenisicama za trčanje. Pruža iste performanse nakon većeg broja kilometara i ne mijenja svojstva nakon izlaganja ekstremnim uvjetima. Na temperaturama od +40 do -20 Celzijevih stupnjeva BOOST™ se pokazao tri puta otporniji od EVA pjene koja se koristi u većini tenisica.

Najnovija adidasova tenisica iznimno je udobna. Napravljena je bez šavova, od elastičnog mrežastog Techfit materijala koji se savršeno prilagođava i prianja stopalu poput čarape. Powerband pojačanja na gornjem dijelu stabiliziraju stopalo na kritičnim točkama.

"Energy BOOST pokazao se boljim od svih 800 ostalih tenisica koje smo testirali i uistinu je lider na tržištu u pogledu povrata energije" - Runners World US, ožujak 2013.

Energy BOOST™ sadrži dodatne adidas tehnologije za stabilnost i izdržljivost: TORSION® potporni sistem podupire svod i omogućava neovisno kretanje prednjeg i stražnjeg dijela stopala; središnji okvir održava poziciju stopala u mjestu; vanjsko pojačanje za petu za bolje prianjanje i udobnost; izdržljivu adiWear gumu koja smanjuje trošenje potplata. Energy BOOST™ tenisica podržava adidas miCoach tehnologiju za mjerenje performansi.

Preporučena maloprodajna cijena adidas Energy BOOST™ tenisice iznosi 1.139,00 kn.

Energy BOOST™ tenisice u Hrvatskoj su dostupne u limitiranoj količini od 500 komada, u svim adidas shopovima i bolje opremljenim trgovinama sportske opreme.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider