Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Kakav rođendan

HSV razvalio Kiel na krilima čudesnog Duvnjaka: U finalu s Barcom!

U prvoj utakmici Final Foura u Kölnu Katalonci su bili prejaki za poljskog prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona je u prvom susretu završnog turnira svladala Kielce 28:23.

Pred 19.750 gledatelja u rasprodanoj Lanxess Areni najefikasniji igrač Barcelone bio je Sjarhej Rutenka s osam golova, Juanin Garcia je zabio 5, a Victor Tomas 4 gola.

Kod Kielcea je najefikasniji bio hrvatski reprezentativac Manuel Štrlek sa 4 gola.

Ostali naši igrači Denis Buntić, Željko Musa i Ivan Čupić postigli su po 2 gola.

Posljednji europski naslov Barcelona je osvojila 2011. godine, a na putu do devete titule stajat će joj Hamburg, koji je u drugom polufinalnom srazu s 39:33 bio bolji od Kiela.

Đakovačka haubica 'izrešetala' Omeyera

Apsolutni junak pobjede HSV-a bio je naš Domagoj Duvnjak, koji je zabio impresivnih 11 pogodaka. Sjajni Đakovčanin bio je nerješiva enigma za Thierryja Omeyera, a osim golova, Duvnjak je izluđivao Kiel i brojnim asistencijama za svoje suigrače, stigavši usput odraditi i vrlo dobru rolu u obrani. Briljantnom partijom na najbolji mogući način si je čestitao 25. rođendan.

Pascal Hens zabio je 8 golova za hamburški sastav, Hans Lindberg 7, a preostala dvojica hrvatskih reprezentativaca Igor Vori i Blaženko Lacković 5, odnosno 2 gola. Prethodno ovom susretu HSV je izgubio sedam međusobnih susreta od Kiela, koji je ove sezone osvojio njemačko prvenstvo i Kup.

Porozna obrana Kiela u finalu je primala 9.75 golova svakih 15 minuta. Najefikasniji igrač u poraženoj momčadi bio je Marko Vujin sa 10 golova, a prvi do njega bio je Filip Jicha sa 6 golova.

Finalni ogled između HSV-a i Barcelone na rasporedu je u nedjelju u 18h.

Rukometna Liga prvaka, Final Four, polufinale:

Barcelona - Vive Targi Kielce 28:23 (13:10)

Hamburg - Kiel 39:33 (19:16)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider