Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Uzeli po što su došli

Hrvati slave: Jedini na svijetu imamo ovakav niz medalja!

Hrvatska vaterpolska reprezentacija osvojila je brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu pobijedivši Talijane rezultatom 10:8...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon poraza od Mađarske u polufinalu, Hrvatska je pobjedom nad Italijom, u kojoj je cijelo vrijeme vodila, stigla do pobjede koja joj je donijela brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Barceloni. Hrvatska je skupini pobijedila reprezentacije SAD-a, Kanade i Južne Afrike, zatim u napetoj četvrtfinalnoj utakmici Australiju te je tijesno izgubila od Mađarske u polufinalu.

>> Hrvatska potukla Italiju: Fantastične Barakude osvojile broncu!

“Ovo je doista fantastičan rezultat. Zahvaljujem se svim igračima i suradnicima te vaterpolo savezu jer je ovo zajednički uspjeh svih nas. Dodatni je ovo motiv i poticaj za nove izazove, za jedan kontinuitet dobrih rezultata ove reprezentacije. Nakon zlata na Mediteranskim igrama i danas osvojene bronce, ostvarili smo zadani cilj. Došli smo po medalju u Barcelonu i osvojili je. Zajedništvo i pozitivna energija su bili na vrhuncu i to je odlika ove reprezentacije“, izjavio je izbornik Ivica Tucak.

Tri bronce zaredom, četiri medalje u nizu

U tri posljednja nastupa na Svjetskim prvenstvima (2009., 2011., 2013.) hrvatska je osvojila brončanu medalju te tako potvrdila status jedne od najjačih reprezentacija svijeta. Aktualni olimpijski pobjednici nakon odlaska Ratka Rudića s mjesta trenera reprezentacije pod vodstvom su izbornika Ivice Tucka, a reprezentacija je pomlađena novim igračima.

“Uspjeli smo se dići nakon poraza u polufinalu. Pobijedili smo vrlo jaku momčad Italije s kojima smo bili i u finalu Olimpijskih igara, s tim da se naša momčad promijenila i da smo se pomladili. Možemo ocijeniti ovo ljeto iznimno uspješnim, a sada slijedi odmor od reprezentacije i kluba!“ izjavio je reprezentativac Sandro Sukno.

Josip Pavić: Presretni smo s osvojenom broncom!

Za Hrvatsku su na Svjetskom prvenstvu igrali Josip Pavić, Marko Bijač, Nikša Dobud, Fran Paškvalin, Andro Bušlje, Ivan Milaković, Luka Lončar, Sando Sukno, Petar Muslim, Luka Bukić, Paulo Obradović, Maro Joković i Anđelo Šetka.

“Presretni smo s osvojenom broncom. Nastavili smo niz medalja od Melbourna i 2007. Jedina smo momčad koja je na svim prvenstvima od tada osvojila medalje. Ovo je odličan početak Olimpijskog ciklusa i za igrače i za vodstvo. Sad slijedi odmor u miru s obitelji“, izjavio je kapetan Josip Pavić.

Barakude u Zagreb stižu u nedjelju u 20.10 sati

Hrvatska reprezentacija u ovoj je sezoni, uz brončanu medalju pod vodstvom izbornika Tucka, osvojila i zlatnu medalju na nedavno održanim Mediteranskim igrama u Turskoj, a ovi su rezultati sjajna najava za novu sezonu FINA Svjetske lige 2013./14. te Europsko prvenstvo koje se 2014. godine igra u Mađarskoj.

Hrvatska se reprezentacija u Zagreb vraća sutra u 20.10 sati, nakon čega reprezentativci odlaze na zasluženi odmor i punjenje baterija za novu sezonu i nove vrhunske rezultate našeg najtrofejnijeg momčadskog sporta. (HVS) 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider