Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Čeka nas 'skupina smrti'

VIDEO Barakude s velikim ambicijama na Euro: 'Imamo šanse za finale i medalju'

Dan nakon što se u Brazilu umiri lopta i završi svjetsko nogometno prvenstvo, u Budimpešti će se zapjeniti voda i u akciju će krenuti vaterpolska krema...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na Europsko prvenstvo s velikim ambicijama kreću i hrvatski reprezentativci, koji formu za mađarski Euro bruse u Rijeci.

Bazen na Kantridi mjesto je na kojem Barakude stvaraju temelje za novi veliki rezultat na najvećim natjecanjima. U prvoj akciji pod vodstvom Ivice Tucka lani je u Barceloni osvojena svjetska bronca, a jasno je da su ciljevi i uoči operacije Budimpešta visoko zacrtani.

"Ono što mi želimo kroz ove treninge postići je maksimalno dobra forma. Doći na EP s najboljim mogućim izdanjem Hrvatske i, ponavljam, ako to bude dovoljno za borbu za medalje - super. Ako ne, bit ćemo žalosni, tužni, ali moramo sve napraviti u ovom periodu koji nam predstoji da budemo što bolje spremni", izjavio je hrvatski izbornik.

Skupina koja nas čeka na Euru spada u red onih koje se popularno vole zvati 'skupina smrti'. Tri najopasnija protivnika bit će nam domaćin i svjetski prvak Mađarska, europski prvak Srbija, te sjajna Španjolska.

"To su se momčadi koje se nadaju boriti za medalju i mi se moramo naći na jednom visokom nivou fizičke spreme da bismo im mogli parirati. Mislim da neće biti lako, ali imamo potencijala, imamo znanja i mislim da možemo daleko dogurati", rekao je Maro Joković.

"Koliko je nama teško razmišljati da je u našoj skupini Srbija, Mađarska, Španjolska, vjerujte da ni njima nije drago što su u istoj skupini sa Hrvatskom. Tako da, svaka utakmica će biti teška, naporna, EP je zahtjevno, dugo i ja se nadam dobrim rezultatima", izjavio je Ivica Tucak.

A, put do njih bio bi jednostavniji uz navijačku podršku s tribina.

"Nadam se da će se ljudi odlučiti otputovati u Budimpeštu i pogledati Europsko prvenstvo i da će biti naših navijača u velikom broju", rekao je Andro Bušlje.

"Kao i svaki put kad smo na svjetskim i europskim prvenstvima imamo podršku navijača koliku - toliku, ali ovo je jedna baš specifična situacija kad smo dosta blizu doma i nadam se da će navijači doći u što većem broju", poručio je Joković.

Nakon svih osvojenih trofeja, to je najmanje što su Barakude zaslužile...

"Sigurno ako budemo dobro spremni i budemo dobro igrali da imamo šanse za finale i za medalju", zaključio je Bušlje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider