Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Opet Barca i Klokani

Drama nad dramama: Hrvatska kroz produžetke do polufinala SP-a!

Hrvatska vaterpolo reprezentacija izborila je polufinale Svjetskog prvenstva u Barceloni.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Naši vaterpolisti su u šokantnoj utakmici pobijedili Australiju 7:6. Za ulazak u finale Hrvatska će igrati protiv Mađarske, koja je ranije ovog utorka s 9:3 deklasirala Grčku.

Nevjerojatno je uz koliko sreće su izabranici Ivice Tucka uspjeli preokrenuti tijek dvoboja koji se dobrim dijelom posljednje dionice činio kao nezaustavljivi put u poraz koji je Hrvatska i prije 10 godina u Barceloni doživjela od Australije na svjetskoj smotri. Protiv reprezentacije koju vodi naš Elvis Fatović nitko nije očekivao lagan posao kao što je to bio slučaj sa suparnicima u skupini, ali naši su ušli u ovaj dvoboj kao favoriti i olimpijski pobjednici.

Nervozne prve dvije četvrtine završile su s identičnih 1:1, a u tim periodima igre obrana Barakuda funkcionirala je vrlo dobro, za razliku od napada u kojem je konstantno štekalo i propustilo se dosta prilika za stvaranje opipljivije rezultatske prednosti. Strpljivi Australci vrebali su svoju prigodu i dočekali je u 22. minuti, kada su prvi put poveli (3:2). Taj pogodak Aarona Youngera bio je jedini u trećoj četvrtini pa su u posljednju dionicu igre Fatovićevi igrači ušli s golom viška.

A onda je krenula kanonada - prvo Miller diže na dva razlike, Joković smanjuje, a Howden donosi Australiji 5:3. Maro Joković je iznova smanjio svojim drugim pogotkom, a fantastični ljevak koji je ovo ljeto Jug zamijenio Pro Reccom dvije minute prije kraja pronašao je Luku Lončara koji neometan izjednačava rezultat.

U posljednjem napadu osnovnog dijela susreta igrača više imali su Australci, fino su izradili obranu naših, a jedan igrač ostao je sam samcat na tri metra pred Pavićem - mogao je birati gdje će pucati, ali pogodio je stativu od koje se lopta odbila Paviću u ruke!

U produžecima Bušlje donosi prednost Hrvatskoj nakon krasne akcije s igračem više, ali u idućem napadu sam je ostao Campbell, koji topovski 'para mrežu' Pavića. Do kraja prvog produžetka nije bilo pogodaka, da bi 54 sekunde prije isteka drugog Sukno potegao i pogodio stativu, ali lopta se odbila Muslimu koji s lijeve strane pogađa za vodstvo! Australci se poslije toga nisu uspjeli vratiti, iako je Sukno uprskao kontru nakon što je loptu oteo Šetka...

SP u vaterpolu, četvrtfinale:

Hrvatska - Australija 7:6 (1:1, 1:1, 0:1, 3:2; 1:1, 1:0), produžeci

Mađarska - Grčka 9:3 (2:1, 1:1, 2:1, 4:0)

Srbija - Crna Gora (kasnije)

Španjolska - Italija (kasnije)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider