Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Osvojen B.net kup

Barakude na sjajan način najavile Europsko prvenstvo

Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobjednik je B.net Kupa koji se ovog vikenda igrao u Zagrebu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Naši su vaterpolisti u tri dana ostvarili tri pobjede te na najbolji mogući način najavili Europsko prvenstvo koje se od 13. do 26. srpnja igra u Budimpešti.

Prvog dana turnira pali su Rusi a uvjerljiva pobjeda rezultatom 16:6 najavila je želju da se pobijede i vrlo neugodne reprezentacije Italije i Španjolske. Trud Barakuda se isplatio te su u subotu na bazenu Mladosti na Savi svladani i Talijani rezultatom 12:9. U sinoćnjoj najuzbudljivijoj utakmici upisana je pobjeda i protiv Španjolske rezultatom 12:11, a upravo su nam oni jedan od konkurenata u skupini na Europskom prvenstvu. Podsjetimo, s nama će se uz Španjolsku u skupini za odlazak u daljnji krug natjecanja boriti još i aktualni svjetski prvaci i domaćini Mađari te Srbi, Nijemci i Francuzi.

''Zadovoljan sam rezultatom i lijepo je pobijediti odlične momčadi poput Italije, Španjolske i Rusije. Smatram da smo vrlo dobro odigrali ovaj turnir s obzirom na fazu priprema i ovo nam je poslužilo kao dobar uvod za sve što nas očekuje na Europskom prvenstvu u Budimpešti. Sinoć smo igrali bez Petra Muslima koji ima upalu uha te nekoliko dana mora mirovati, a Josip Pavić je pod laganom virozom no nadam se da je ozljedama i bolestima kraj te da ćemo ostatak priprema provesti u punom sastavu!'', izjavio izbornik Ivica Tucak.

Pobjednik B.net Kupa, pripremnog turnira za Euro, je Hrvatska, Italija je zauzela drugo mjesto, Španjolska je treća dok je Rusija na posljednjem mjestu.

''Ovaj nam je turnir bio odlična provjera trenutačne snage naše reprezentacije. Idući tjedan nastavljamo s pripremama u Rijeci, a onda putujemo u Atenu na još jedan turnir. Nakon toga iz Zagreba odlazimo na Europsko prvenstvo koje će biti najneizvjesnije do sada. Sigurno je najmanje sedam momčadi u igri za medalje i svatko ima šansu. Pozivam sve naše navijače da nam se pridruže u Budimpešti!'', izjavio je dokapetan reprezentacije Nikša Dobud.

B.net turnir bio je prilika i za druženje igrača i navijača, a najsretniji posjetitelji su nagrađeni B.net poklon paketima, dok su igrači osvježenje pronašli uz vodu Janu i Jamnica Pro Sport izotoničko piće. Za Hrvatsku na B.net kupu igrali su golmani Josip Pavić, Marko Bijač i Ivan Marcelić, centri Nikša Dobud i Luka Lončar, bekovi Ivan Milaković, Kristijan Milaković, Andro Bušlje i Ivan Buljubašić, vanjski igrači Anđelo Šetka, Sandro Sukno, Petar Muslim, Antonio Buha, Maro Joković, Luka Bukić i Duje Živković.

Rezultati utakmica B.net Kupa u Zagrebu:

Hrvatska – Rusija 16:6 / Španjolska – Italija 9:7
Hrvatska – Italija 12:9 / Španjolska – Rusija 16:8
Hrvatska – Španjolska 12:11 / Rusija – Italija 12:13

Ovog ljeta uz Europsko prvenstvo naše vaterpoliste očekuje i Svjetski kup u Almatyu, a dokumentarni serijal Barakude proslavljenog redatelja Petera Radovicha uskoro ćemo pratiti u programu NOVE TV.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider