Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Petković i Šetka po tri gola

Barakude furiozno otvorile završni turnir Svjetske lige

Sve je bilo riješeno do polovice utakmice kada je Hrvatska imala prednost od 7:2.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski vaterpolisti pobijedili su u dvoboju 1. kola završnog turnira Svjetske lige u ruskom gradu Ruzi selekciju Japana s 13:5 (4:2, 3:0, 1:2, 5:1).

Hrvatska je u prvoj utakmici turnira i skupine B slavila protiv azijskog prvaka Japana s uvjerljivih 13:5. Očekivana pobjeda protiv Japanaca došla je već nakon dvije četvrtine i vodstva od 7:2, da bi u trećoj četvrtini došlo do opuštanja pa su taj dio igre Japanci čak i dobili s 2:1. U zadnjoj četvrtini hrvatska igra je opet bila na razini koja se očekuje od olimpijskog doprvaka. Antonio Petković i Anđelo Šetka su s po tri pogotka bili prvi strijelci Hrvatske.

U skupini 'B' su još Rusija i Australija. Naši s domaćinom, Rusijom, igraju u srijedu, 21. lipnja s početkom u 19 sati po hrvatskom vremenu, a u četvrtak, 22. lipnja, suparnik je Australija, koju vodi Elvis Fatović (15 sati).U drugoj skupini završnog turnira su Kazahstan, Italija, SAD te Srbija, branitelj naslova.

HRVATSKA: Bijač, Macan, Petković (3), Lončar (1), Joković (2), Buljubašić (1), Vukičević, Bušlje (1), Fatović (1), Krapić, Šetka (3), Garcia (1), Marcelić.

JAPAN: Tanamura, Sdachi (1), Kawamoto, Shiga, Yoshida, Ida, Scimizu, Takata (1), Arai (1), Inaba, Okawa (1) Araki (1), Fukushima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider