Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
U srijedu tri Hrvata

Bandić otvorio juniorsko SP u hrvanju: Filip Sačić osvojio peto mjesto

Hrvatski predstavnik Filip Šačić osvojio je peto mjesto na Svjetskom juniorskom hrvačkom prvenstvu koje se održava u Zagrebu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Filip Sačić je u borbi za broncu u kategoriji do 74 kilograma poražen od aktualnog europskog prvaka, Gruzijca Gele Bolkvadzea, te je ostao bez medalje.Naš junior je borbu za treće mjesto izborio kroz dvije pobjede u repesažu – protiv Latvijca Jevgenijsa Kolčovsa i Kirgistanca Atabeka Azisbekova. Naslov svjetskog prvaka u ovoj kategoriji osvojio je Turčin Furkan Bayrak, koji je svladao Iranca Payama Bouyerija.

U kategoriji do 50 kilograma zlatom se okitio Azerbajdžanac Nurullayev Ibrahim, koji je u finalu pobijedio Ukrajinca Oleksija Zhabskyyja.

Bronce su pripale Slovaku Zoltanu Levaiju i Armencu Slaviku Galstyanu. Hrvatski predstavnik Tony Brala ispao je u osmini finala porazom od Bugarina Nedjaljka Petrova.

U kategoriji do 60 kilograma trijumfirao je Azerbajdžanac Elman Mukhtarov, svladavši u finalu Armenca Karena Aslayana. Broncu su osvojili Francuz Yacin Ozay i Rus Sergej Jemjeljin. Kristijan Šimatić nije uspio kroz repesaž izboriti borbu za medalju, zaustavio ga je Jemjeljin.

I u kategoriji do 96 kilograma Azerbajdžan ima novog svjetskog prvaka. Orkhan Nuruyev u završnoj je borbi bio bolji od Korejca Seungjuna Kima. Bronce su otišle u Mađarsku (Zsolt Torok) i Norvešku (Felix Baldauf). Stjepan Vidović poražen je u kvalifikacijskoj borbi – bolji od njega bio je Finac Elias Kuosmanen. Svjetsko prvenstvo otvorio je, uz prisustvo brojnih uglednika, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Sutra su na rasporedu ponovno borbe grčko-rimskim stilom, i to u kategorijama do 55, 66, 84 i 120 kilograma. Od hrvatskih predstavnika nastupit će Mihael Bešenić (do 55 kg), Mario Stjepić (do 66 kg) i Vjekoslav Luburić (do 84 kg).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider