Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Zna se tko je gazda

Balić: Pusti me da igram!; Goluža: Mi smo svi kao obitelj!

Na utakmicama ne smije biti rasprave igrača s izbornikom, makar bili i u pravu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U trenutku kada se još slavi bronca osvojena na Europskom prvenstvu u Srbiji, naši rukometaši, ali i hrvatska javnost, već gledaju prema Olimpijskim igrama u Londonu. Tehnički se još nismo plasirali na Olimpijske igre, ali s obzirom na to da će se kvalifikacijski turnir održati u Varaždinu, a da će s Hrvatskom u skupini biti Poljska, Japan i Čile, bit će teško ne otići u London.

Slavko Goluža, izbornik hrvatske rukometne reprezentacije, donio je puno novoga i dobroga u reprezentaciju. Njegov je rad u odnosu na prošlu godinu puno bolji, no do Londona će morati riješiti puno važniju stvar - ponašanje igrača na klupi za vrijeme utakmica. Posebice se to odnosi na razgovore s pojedinim igračima, prije svih s Ivanom Balićem. Na nekoliko utakmica u Srbiji jasno se s tribina moglo vidjeti da njih dvojica ne komuniciraju baš najbolje.

Goluža je jednom prilikom rekao da je svjestan da za vrijeme utakmica na parketu i na klupi prevladavaju emocije i da se u tim trenucima događaju situacije koje se ne bi trebale događati. I na klupama drugih reprezentacija ima emocija, ali nismo nikad primijetili da izbornikova riječ nije bila prva i zadnja.

"Možda to s tribina izgleda ovako ili onako, ali ja nemam problema ni s jednim igračem, a najmanje s Balićem. Mi smo svi kao obitelj", rekao je Goluža.

No, i u obitelji se zna tko je gazda. Inozemnim izvjestiteljima nije bilo jasno kako se Balić tako glasno suprotstavlja Goluži za vrijeme utakmice. A hrvatski izvjestitelji jasno su čuli Balićevu poruku Goluži na utakmici za broncu: "Pusti me da igram." (Agencija VLM)

Nastavi čitati

Nastavi čitati