Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'Nismo se predali'

Babić otkrio što je bio problem i poručio: 'Nemojte biti razočarani'

Hrvatska je izgubila od Francuske s čak osam pogodaka razlike...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska nije uspjela napraviti iznenađenje. Nakon uvjerljivog poraza od Francuske (24-32) u susretu 2. kola drugog kruga EP-a, hrvatski krilni igrač Ivan Čupić izjavio je u subotu da su ih Francuzi uspjeli uspavati, te da su upali u njihov mlin.

"Htjeli smo nametnuti naš tempo, ali Francuzi su nas od prve minute uspjeli uspavati i upali smo u njihov mlin. Igrali smo onako kako su oni htjeli, nisu nam dali da dođe do izražaja naša agresivnost u obrani, te polukontra i kontra. Razbranili smo Omeyera i već na poluvremenu smo gubili šest razlike, a nakon toga teško je bilo vratiti se. Trudili smo se u drugom poluvremenu, ali to nije izgledalo dobro, igrali smo na silu. Treba čestitati Francuzima jer su pružili odličnu partiju", kazao je nakon utakmice Ivan Čupić.

Fenomenalni 40-godišnji vratar Thierry Omeyer skupio je 16 obrana te je čak postigao i jedan pogodak.

"Nema kod nas straha od Omeyera. On je jedan od najboljih golmana na svijetu i danas je imao svoj dan. Bio je dobar, kao i francuska obrana. Teško smo dolazili do dobrih situacija, a promašivali smo i zicere, ja nekoliko njih. Mislim da psihološki faktor nije odlučivao, jer ovo je ono za što se pripremaš. Mi smo bez respekta ušli u susret, ali ono što pripremaš prije utakmice je jedno, a na kraju je ispalo sasvim drugačije", dodao je Čupić.

Hrvatski izbornik Željko Babić istaknuo je da je problem bio u obrani, a ne u napadu.

"Ne bih rekao da smo se predali, ali loše smo otvorili utakmicu i tako smo igrali svih 60 minuta. Naš problem bio je u obrani, a ne u napadu", napomenuo je izbornik.

Na novinarski upit da li je psihološki pritisak uzrok poraza, izbornik Babić je kazao: "Psihološki pritisak je sigurno utjecao na našu igru, iako smo se dobro pripremili, psihološki i taktički. Znali smo kako Francuska igra, ali nekada ti protivnik jednostavno ne dopušta da odigraš kako želiš".

Sada hrvatska reprezentacija ima vrlo male izglede za plasman u polufinale, a u posljednjoj utakmici u skupini (27. siječnja) igra protiv domaćina EP-a Poljske.

"Navijači ne trebaju biti razočarani, trebaju uživati u rukometu. Mi imamo ciljeve i ustrajat ćemo u njima. Sada treba odigrati dobro protiv Poljske", zaključio je izbornik.

Jeste li zadovoljni s igrama hrvatskih rukometaša na EP-u?

Ukupno glasova:


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider