Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
opet ista priča...

Francuska razbila Hrvatsku: Raspad naših rukometaša i vjerojatni oproštaj od polufinala

Hrvatska rukometna reprezentacija još jednom nije pronašla recept za sjajne Francuze.

Hrvatska i Francuska odigrali su još jednu utakmicu koju mnogi, ne samo mi, zovu rukometnim klasikom. No, ovaj put on to nije bio, jer je Francuska slavila visokim rezultatom 32:24. Hrvatski rukometaši držali su korak s prvacima nešto više od 20 minuta, a onda je uslijedio potpuni obrambeni raspad u momčadi Željka Babića.

U 22. minuti hrvatski rukometaši su zaostajali samo jedan pogodak za Francuzima (9-10). Do kraja prvog poluvremena Francuska je serijom 6-1 došla do šest golova prednosti. S još tri pogotka na početku drugog poluvremena francuski rukometaši poveli su 19-10 i potpuno demoralizirali hrvatske reprezentativce te je bilo samo pitanje s kolikom će razlikom pobijediti. Francuzi su otišli u 37. minuti na +11 (11-22), ali je francuski izbornik Claude Onesta rotacijama dao priliku Hrvatskoj za smanjenje zaostatka do kraja dvoboja.

Uz nedovoljnu obrambenu agresivnost, najveći problem za Babićeve izabranike ponovno je, u već viđenom scenariju, bio fenomenalni 40-godišnji vratar Thierry Omeyer koji je skupio 16 obrana te čak postigao i jedan pogodak preko cijelog terena, kad je Hrvatska na terenu imala igrača s 'markerom' umjesto vratara.

Najbolji strijelac Hrvatske bio je Domagoj Duvnjak s pet pogodaka, a po tri su postigli Marko Kopljar, Zlatko Horvat, Ivan Slišković i Antonijo Kovačević. Francuze su do uvjerljive pobjede predvodili su Luc Abalo sa šest pogodaka, Michael Guigou s pet te Daniel Narcisse, Cedric Sorhaindo i Valentin Porte sa četiri.

Samo čudom do polufinala

Bio je to susret koji je odlučivao tko ostaje u igri za polufinale Europskog prvenstva. Hrvatska je porazom ostala bez prave šanse da uđe među četiri najbolje reprezentacije. Naime, Norvežani moraju ostati na sadašnjih šest bodova, Poljaci moraju pobijediti Bjelorusiju, a potom izgubiti od Hrvatske s osam pogodaka razlike uz najmanje 34 gola naše reprezentacija, ili s devet pogodaka razlike čime broj postignutih golova postaje nevažan.

Hrvatska je odigrala sjajne utakmice protiv Islanda i Makedonije, no Francuzi su još jednom dokazali zašto su aktualni svjetski, europski i olimpijski prvaci. Još jednom su bili najbolji kada je to bilo najpotrebnije, dok su naši rukometaši pukli pod pritiskom, ali i pred puno jačom ekipom.

Jeste li zadovoljni s igrama hrvatskih rukometaša na EP-u?

Ukupno glasova:

Bio je to dvoboj dvije odlične obrane, samo što je hrvatska popustila sredinom prvog dijela utakmice kada se rezultat prelomio. S druge strane, Francuzi su opet pokazali što je to čvrstina pred svojim golom.

Poraz od Francuske nije veliko iznenađenje iako je bilo razloga za optimizam uoči susreta. Naša je pomlađena reprezentacija pokazala kako itekako ima potencijala vratiti hrvatski rukomet među najbolje, ali to će pokušati napraviti za nekoliko mjeseci, prvo na kvalifikacijskom turniru i onda, nadamo se, samim Olimpijskim igrama u Riju u kolovozu.
 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider