Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Uz jedno veliko ali

Asafa Powell se privremeno može vratiti natjecanjima

Bivši svjetski rekorder na 100 metara Asafa Powell i njegova kolegica iz jamajčanske reprezentacije Sherone Simpson dobili su dozvolu da se vrate natjecanjima dok traje žalbeni postupak pri Međunarodnom sportskom sudu (CAS)...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Podsjetimo, spomenuti su atletičari u lipnju prošle godine bili pozitivni na zabranjeni stimulans oksilofrin. Nakon saslušanja Jamajčanska antidopinška komisija (JADCO) nije prihvatila njihovu obranu, već je ustvrdila da su bili nemarni, te da zbog toga moraju odslužiti godinu i pol kazne, što znači da se natjecanjima mogu vratiti 28. prosinca ove godine.

Asafa Powell i Sherone Simpson su se nakon toga žalili CAS-u koji je odlučio da se, dok ne bude poznata konačna odluka, sprinteri mogu vratiti natjecanjima. Saslušanje je predviđeno za 7. i 8. srpnja, a bude li im kazna potvrđena, morat će je, dakako, odraditi do kraja.

Powell (31) i Simpson (29), oboje nekadašnji olimpijski pobjednici u štafeti 4x100 metara, tvrde da je njihov prekršaj bio minoran i traže da im suspenzija bude smanjena na tri mjeeca.

''Bog je dobar. Hvala CAS-u što mi je izašao u susret. Nije još gotovo, ali postoji svjetlo i zahvalan sam na tome'', poručio je Powell putem Twittera.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider