Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Najbrži u maratonu, ali...

Andrej Vištica prvi Hrvat na postolju službene utrke Ironmana

Hrvatski triatlonac Andrej Vištica osvojio je u nedjelju drugo mjesto u Ironman utrci u Walesu, postavši tako prvi Hrvat koji se popeo na postoje u službenoj utrci iz Ironaman serije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Utrka u Tenbyju, koja je 5. izdanje Ironmana u Walesu, na glasu je kao jedna od najtežih u Ironman seriji, dijelom zbog brdovitih staza na biciklu i trčanju, a dijelom i zbog hladnog i kišnog vremena.
Utrka je startala u 7:00, a jak vjetar je uzburkao more i dosta usporio vremena plivanja. U tim uvjetima najbolje se snašao Britanac Harry Wiltshire koji je 3,8 km plivanja savladao za 51:55 minuta. Andrej Vištica je isplivao u prvoj većoj grupi s oko 5:30 minuta zaostatka (57:00).

Nijemac Markus Thomschke, koji je isplivao u grupi sa Višticom, preuzeo je inicijativu na biciklu i već se nakon 40 kilometara našao u vodstvu. Njegov tempo je pratio samo Amerikanac Jesse Thomas. U međuvremenu se Vištica probio sa 7. mjesta na kraju plivanja do 3. mjesta. Thomschke se pred kraj 180 km duge biciklističke dionice odvojio i u tranziciju ušao sa 3 minute prednosti ( 4:57:14)pred Thomasom (5:03:28) i 8:30 min pred Višticom (5:05:46).

Njemac je brzo platio danak prejakoj vožnji bicikla te je već u prvih 15 kilometara maratona vodeću poziciju prepustio Thomasu, da bi ga 10-ak kilometara kasnije pretekao i hrvatski predstavnik. Unatoč najbržem vremenu istrčanom u maratonu, 2:52 sata, Vištica nije uspio značajnije zaprijetiti Amerikancu te je utrku završio na 2. mjestu, dok je Thomschke uspio obraniti treće mjesto na postolju.

U ženskoj konkurenciji pobjedu je odnijela Njemica Anja Beranek ispred Tineke van der Berg iz Nizozemke, te Katje Konschak također iz Njemačke.

"Zadovoljan sam svojom izvedbom i drugim mjestom. Nadao sam se pobjedi i dao sve od sebe da do nje i dođem, ali Thomas se danas pokazao kao bolji i zasluženo pobjedio. Ovime sam osigurao 1600 kvalifikacijskih bodova za Havaje 2016., pa sam skoro na pola puta da osiguram kvalifikaciju", izjavio je Vištica nakon utrke.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider