Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bravo Ana

VIDEO Ana Zaninović uzela novu medalju: Najbolja uz Janicu i Blanku

Hrvatska reprezentativka Ana Zaninović probila se do polufinala Svjetskog prvenstva u taekwondou u ruskom Čeljabinsku te tako osigurala osvajanje najmanje brončanog odličja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Članici splitskog Marjana ovo će biti četvrta medalja sa svjetskih prvenstava, a u subotu će imati priliku izboriti se i za odličje "plemenitijeg kova", uspije li u polufinalu kategorije do 53 kilograma pobijediti Tajvanku Yun-wen Huang, zlatnu s prošlogodišnjih Azijskih igara.

Ovom medaljom Ana Zaninović postala je uz Blanku Vlašić i Janicu Kostelić najtrofejnija hrvatska sportašica u olimpijskim sportovima sa šest medalja ukupno odnosno čak četiri na svjetskim prvenstvima u isto toliko nastupa....

Na putu do polufinala Ana Zaninović je u prvom kolu pobijedila Kazahstanku Farizu Aldengorovu u dramatičnom meču u kojem je 20 sekundi prije kraja Fariza vodila 7-5 da bi Ana okrenula rezultat u svoju korsit i slavila s 11-7. U osmini finala protiv Kolumbijke Laure Garcie imala je nešto lakši posao te je trostruka svjetska finalistica upisala pobjedu 9-2 i ušla u četvrtfinale.

Iako su svi na drugoj strani očekivali Ruskinju Jekaterinu Kim, s kojom se Ana borila u finalu prošlogodišnjeg europskog prvenstva u Bakuu, Kineskinja Tianrui Zhan je s čak 9-1 svladala rusku predstavnicu i pojavila se Ani u borbi za odličje. Ana je bila bolja s 4-3 i izborila mjesto u polufinalu.

Ana Zaninović je prvo srebro na SP-u 2007. u Pekingu kao 19-godišnjakinja, dvije godine poslije nije putovala u Kopenhagen, da bi se vratila 2011. i osvojila zlatno odličje i MVP naslov svjetskog prvenstva. Prvenstvo u Meksiku 2013. ostalo je poznato po Aninom praktički oduzetom naslovu svjetske prvakinje po isteku meča s Korejkom Yu-jin Kim.

Uz Anu Zaninović, u petak je u Čeljabinsku u akciji bio i Zagrepčanin Marko Maljković, u kategoriji do 54 kilograma. U prvom kolu se nije borio jer se protivnik iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Mohamed Alobeidili nije pojavio na borilištu. U drugom kolu sedamnaestogodišnjak iz zagrebačkog Osvita poražen je od Ramnaronga Sawekwiharee iz Tajlanda s 18-8, iako je do sredine treće runde vodio 7-5 i držao protivnika na sigurnoj udaljenosti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider