FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Nevjerojatno

Skandal: Ana Zaninović izgubila naslov svjetske prvakinje jer je - slavila!

Ana Zaninović je osvojila srebro na svjetskom prvenstvu u taekwondou u kategoriji do 53 kilograma u konkurenciji od 50 taekwondoašica.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon Lucije Zaninović, do medalje u meksičkoj Puebli stigla je i njena sestra blizanka Ana Zaninović u kategoriji do 53 kilograma.

U dramatičnom finalnom susretu protiv Korejke Kim Yu Jin Ana je nakon isteka treće runde imala rezultat 6:5 i počela slaviti novi naslov svjetske prvakinje, no sudac joj je zbog slavlja prije službenog proglašenja dodijelio opomenu nakon čega se otišlo u dodatnu rundu.

Nakon gotovo minut i pol nadmudrivanja u dodatnoj rundi Ana je pogodila Kim Yu Jin nogom u glavu, ali je djelić sekunde prije na Aninom oklopu završio udarac reprezentativke Koreje koja je Ani tako preotela naslov najbolje na svijetu.

Žalba saveza odbijena

Hrvatski taekwondo savez uložio službeno žalbu na u najmanju ruku čudnu odluku glavnog suca, ali je ona odbijena.

U neizvjesnim i teškim borbama Ana je nanizala Kineskinju Yao Yao rezultatom 2:0, identičnim omjerom bodova pala je i reprezentativka Portorika Aniat Oquendo da bi u borbi za medalju Ana bila bolja od domaće Diane Lare, ali i glavne sutkinje koja je dosudila nekoliko katastrofalnih odluka protiv hrvatske reprezentativke i članice splitskog Marjana.

Ipak, pobjedom 4:3 Ana se plasirala u polufinale i tako osigurala svoju već treću svjetsku medalju u zaista bogatoj karijeri. U polufinalu je Ana doslovno pomela drugu nositeljicu, Francuskinju Floriane Liborio rezultatom 7:2 koja nije uspjela niti jednom zaprijetit braniteljici naslova.

Na svjetskom prvenstvu u Pekingu 2007. bila je srebrna, u Koreji 2011. zlatna te u Meksiku 2013. godine još jednom srebrna. Uz europsko srebro Ani je to peta velika medalja u karijeri, a isto toliko ih ima i Lucija Zaninović.....

ANA ZANINOVIĆ:

SVJETSKO PRVENSTVO 2007. PEKING– SREBRO
SVJETSKO PRVENSTVO 2011. GYEONGYU – ZLATO
SVJETSKO PRVENSTVO 2013. PUEBLA - SREBRO
EUROPSKO PRVENSTVO 2012. MANCHESTER– SREBRO
SVJETSKI KUP 2012. ARUBA – BRONCA

LUCIJA ZANINOVIĆ:

EUROPSKO PRVENSTVO 2010. ST PETERBURG – ZLATO
EUROPSKO PRVENSTVO 2012. MANCHESTER – ZLATO
OLIMPIJSKE IGRE 2012. LONDON – BRONCA
SVJETSKO PRVENSTVO 2013. PUEBLA – BRONCA
SVJETSKI KUP 2006. BANGKOK – BRONCA

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider