Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'Bilo je teško'

Ana Šimić piše najbolje dane karijere: 'Još se nisam ni smirila'

Ana Šimić osvojila je brončanu medalju na europskom atletskom prvenstvu u Zürichu i tako oduševila svijet ženskog skoka u vis...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

24-godišnja Zagrepčanka prvi put je ušla u finale velikog natjecanja i odmah dohvatila medalju. Time je uvelike iznenadila konkurenciju, ali - kako priznaje - i samu sebe.

Ana Šimić ostvarila je uspjeh karijere. Postolje Europskog prvenstva još do prije koji dan bio je samo slatki san. Od sada ima i medalju koja će ju podsjećati na ciriški pothvat.

"Super je bilo, ali je meni sve to sad tak prebrzo došlo da se još nisam ni smirila, ni dojmovi se nisu još slegnuli. Ne znam što da kažem, sad mi je to sve odjedanput. Prvo finale, pa odmah medalja, nemam pojma", izjavila je Ana Šimić.

Do sada je redovito zapinjala na kvalifikacijama, a ni ovoga puta nije bilo lako. A veliku podršku cijelo to vrijeme imala je u Sandri Perković. Veže ih veliko prijateljstvo.

"A da... Sandra mi je bila najveći navijač na tribinama. Sandra je baš sretna zbog mene i drago mi je, i ja sam sretna zbog nje. Super smo si, kad god idemo zajedno na natjecanja uvijek bude super", rekla je Šimić.

I bilo je. Iako je Poljakinji Kasprzyckoj malo nedostajalo da 'preskoči' Anu.

"Ma ne smijem se veseliti tuđoj nesreći. Ona baš ima nesreću, već na dva natjecanja velika je bila četvrta, ali normalno da mi je bilo drago kaj nije preskočila. Ali bilo je blizu, da", objasnila je Ana.

Šimić tako definitivno piše najbolje dane karijere. A sve je krenulo još u svibnju. Šangaj je donio prvo rušenje osobnog rekorda, 197 centimetra. Centimetar više išla je već u Pekingu, a očito je sjajno tempirala formu za Europsko prvenstvo.

A sve zajedno stiže kao velika nagrada za godine napornih treninga u sjeni.

"Bilo je teško, ali neću se ja sad tu previše žaliti. Valjda je tako svima u Hrvatskoj, u svim sportovima. Dobro, nije u svima, ali je, normalno da je nagrada i zadovoljna sam, sretna...ne mogu biti sretnija nego što sam sada", izjavila je Šimić.

Ali vremena za slavlje zapravo i nema. U sljedećih tjedan dana očekuju je još tri natjecanja i, nadamo se, novi dobri rezultati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider