Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Danima se tražio odgovor

Američki trialsi: Ni dvoboj, ni bacanje novčića, već povlačenje Tarmoh

Tresla se brda, rodio se miš. Danima se tražio odgovor na pitanje kako će Amerikanci riješiti pitanje svoje treće predstavnice na 100 metara na Olimpijskim igrama u Londonu, a na kraju je rasplet priče bio sasvim neočekivan…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Podsjetimo, na američkim atletskim kvalifikacijama za londonske Igre treće su mjesto na ''stotki'' s potpuno identičnim rezultatom osvojile Jeneba Tarmoh i Allyson Felix. Istina, odmah po završetku utrke se mislilo da je Tarmoh osvojila treću i zadnju ulaznicu za London, ali pregledom fotofiniša je ustanovljeno da su obje atletičarke imale u tisućinku isto vrijeme. Budući da Američki atletski savez (USATF) nema propisana pravila za takvu situaciju, danima su se vodile rasprave kako riješiti problem. Opcije su bile dvoboj između spomenutih atletičarki ili čak bacanje novčića. Na kraju je ipak donesena odluka da se trči u ponedjeljak, dan nakon završetka svih natjecanja u Eugeneu, ali nekoliko sati prije utrke Tarmoh se povukla i poklonila mjesto suparnici i trening-partnerici.

Povlačenje jedne od atletičarki je također bila često spominjana varijanta, ali očekivalo se da će se na taj potez odlučiti Felix koja je osvojila mjesto i na 200 metara i to s osobnim rekordom i rezultatom koji ju je smjestio na četvrto mjesto svih vremena (21.69). Felix je, međutim, odlučila boriti se i za mjesto u reprezentaciji na 100 metara, a to je nagnalo Tarmoh na povlačenje.

''Osjećam se kao da sam opljačkana''. rekla je u nedjelju Tarmoh koja je nakon ''stotke'' već otrčala i pobjednički krug prije no što je saznala da je podijelila treće mjesto s Felix.

U ponedjeljak je ipak bila mirnija i filozofski raspoložena.

''Ne želim više biti negativna, sve je to proces učenja. O trčanju dvoboja je odlučilo moje unutarnje stanje. Bi li moje srce bilo mirno ili ne? Da je bilo mirno, trčala bih. Osjećam se dobro zbog svoje odluke iako je mnogi ne razumiju. Ali, nisam ja ovdje da bih išta objašnjavala'', poručila je Tarmoh i zaključila da se nimalo ne ljuti na Felix.

''Ona je moja inspiracija, pomaže mi i na stazi i izvan nje.''

Iako je Tarmoh na kraju ostala bez mjesta na 100 metara, mogla bi vidjeti London kao članica američke štafete na 4x100 metara. (TS)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider