Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
za naježiti se

Trenutak za pamćenje: Bratu na izmaku snage pomogao da dovrši utrku!

Nevjerojatan scenarij viđen je u samoj završnici triatlonske utrke u kojoj se odlučivalo o pobjedniku Svjetske serije..

U nedjelju je u Meksiku održana utrka u sklopu Svjetske triatlonske serije. Nevjerojatan trenutak ljudskosti viđen je u samoj završnici utrke, a isti se brzinom munje proširio internetom i osvojio mnoga srca.

Britanac Jonathan Brownlee bio je vodeći čovjek utrke uoči posljednjih 200-tinjak metara kada je počeo vrludati stazom i naglo usporavati. Odmah iza njegovih leđa pristizali su Južnoafrikanac Henri Schoeman, ali i njegov brat Alistar Brownlee. Jonnyja je već uhvatila osoba iz organizacije kako se ne bi srušio na pod, no kada je pristigao Alistar je napravio nešto što se viđa gotovo samo u filmovima.

Uzeo je bratovu ruku, prebacio je preko svog vrata i ramena te nastavio trčati. Kada su stigli na sami cilj Alistar je pogurao brata u cilj da završi drugi, dok je on sam kao treći prošao ciljnom ravninom. Nažalost to nije pomoglo Jonnyju da osvoji naslov pobjednika Svjetske triatlonske serije, jer mu je za taj uspjeh trebala isključivo pobjeda koju je je ugrabio Španjolac Maria Mola.

Jonnyju je nakon utrke pružena liječnička pomoć te je bio prebačen u bolnicu odakle se nakon primanja infuzije javio putem društvenih mreža i poručio da je s njim sve u redu. Njegov brat Alistar bio je vrlo skroman nakon utrke.

"Bila je to instiktivna ljudska reakcija. Napravio bih to isto za bilo koga u toj poziciji. Volio bih da je taj idiot malo bolje rasporedio snagu i kao prvi prošao ciljem, no što se može", rekao je uz osmijeh Alistar.

Sličan scenarij viđen je i na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. Američka atletičarka Abbey D'Agostino u jednom je trenutku pala na pod, a njena suparnica s Novog Zelanda Nikki Hamblin odlučila je zanemariti svoju utrku kako bi joj pomogla.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider