Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"Duvnjak malo cvili..."

Alilović ne bježi od pritiska zlata, Červar poručio: "Nije to restoran"

Hrvatska rukometna reprezentacija ponovno je u Ivanić-Gradu na pripremama za nadolazeće Europsko prvenstvo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na pripremama za Europsko rukometno prvenstvo 2018. radi se punom parom, a tijekom četvrtka će se hrvatska rukometna reprezentacija kompletirati igračima iz njemačke lige.

Među njima će biti i oporavljeni Domagoj Duvnjak, a na popisu Line Červara pojavilo se još jedno staro/novo ime - ono Denisa Buntića.

Hrvatski reprezentativci složni su u jednom - atmosfera je sjajna, a radi se naporno i temeljito. Izbornik Červar prezadovoljan je stručnim stožerom i sretan što će napokon svi biti na broju.

"Naravno da mi je važno da možemo polako uigravati ekipu, da počinjemo razmšljati o prvom protivniku. Rekao sam već da idemo stepenicu po stepenicu, dakle prvo Srbija, ali prije toga moramo složiti tim.Ti, da bude timski duh, da iuživamo u timskoj igri, u timskoj disciplini", izjavio je Lino Červar za Dnevnik Nove TV.

Červar: Duvnjak malo cvili da ga boli

A jedna od najvažnijih karika tima već je dugo godina Domagoj Duvnjak. Na terene se vratio početkom mjeseca, nakon pauze od sedam mjeseci i operacije koljena.

"Malo cvili, da ga boli ovo, da ga boli ono, znam ja da ima i toga, ali ja znam tko je on. On jedva čeka da dođe ovdje, ja ne sumnjam da će on igrati s jednom nogom i daće sve od sebe kao i uvijek. On je zaista lider te generacije."

Alilović: Europsko prvenstvo nikad nije bilo jače

Još jedan reprezentativni veteran, ali i povratnik u redove Kauboja, Mirko Alilović, ne bježi od velikih očekivanja.

"Nitko od nas ne bježi od tog pritiska zlata, ali trebamo biti realni. Europsko prvenstvo nije bilo nikada jače. Prvo trebamo svi Europsko prvenstvo dočekati zdravi. Trebamo mi prvo proći prvu prepreku, to je Srbija pa Island pa Švedska. Sve su to neugodne europske reprezentacije koje imaju igrače u vrhunskim europskim klubovima, koji igraju na vrhunskoj razini. Mislim da prvo trebamo misliti na četiri boda koja treba prenijeti u Zagreb, a poslije toga će sve biti lakše", ističe Alilović.

Slično razmišlja i izbornik Červar...

"Ja bih isto htio najviše, ali to treba zaslužiti, preko bola se dolazi do rezultata. Moraju platiti cijenu. Ja često govorim, nije to isto kao restoran. Dobro se najedem pa poslije platim, ovo moram prije platiti pa ubrati plodove. Težak je put do vrha, toga moramo biti svjesni, moramo se boriti za svaki milimetar terena. Moramo dati sve od sebe i više od toga."

Odmah nakon nove godine reprezentacija se seli u Split, a tamo će im se priključiti još jedno staro/novo ime, Denis Buntić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider