Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ispred Crosbyja

Alex Ovečkin i treći put MVP NHL lige, igračima najbolji - Crosby

Ruski hokejaš Washington Capitalsa Aleksandr Ovečkin (27) osvojio je po treći puta u karijeri Hart Trophy koji se u NHL ligi dodijeljuje najkorisnijem igraču (MVP) sezone...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prethodno je nagrade za MVP-a lige Ovečkin osvojio 2008. i 2009. godine, a sada je slavio u konkurenciji Pittsburghovog Sidneyja Crosbyja i Johna Tavaresa iz New York Islandersa.

''Bilo je teško, ali svi znaju da volim izazove. Bio je to velik izazov za mene i trenersko osoblje, ali uspjeli smo'', rekao je putem snimljene poruke Ovečkin, koji je aktualne sezone predvodio ljestvicu strijelaca sa 32 gola.

Postao je tako Ovečkin osmi igrač koji je osvojio tri ili više Hart Trophyja, te se priključio uglednom društvu u kojem su Wayne Gretzky, Mario Lemieux, Bobby Clarke, Bobby Orr, Gordie Howe, Eddie Shore i Howie Morenz. U glasovanju profesionalnih hokejaških novinara nadmašio je Crosbyja za 32 poena (1090-1058).

Što se tiče ostalih nagrada, Montrealov P.K. Subban dobitnik je Norris Trophyja koji se dodijeljuje najboljem braniču lige, Columbusov Rus Sergej Bobrovskij najbolji je golman (Vezina Trophy), a Floridin Jonathan Huberdeau najbolji je "rookie" (Calder Trophy).

Crosby je na kraju ponio nagradu koja nosi ime Teda Lindsaya, a koju dodijeljuju njegovi kolege igrači za najboljeg igrača sezone.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider