Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Sjajna Julia

Alaba i Fenninger najsportaši Austrije, Hrvatica iz Gradišća druga

Nogometaš Bayerna David Alaba i alpska skijašica Anna Fenninger najbolji su sportaši Austrije u izboru sportskih novinara, a drugo mjesto u ženskoj konkurenciji osvojila je snowboarderica Julia Dujmovits, Hrvatica iz Gradišća.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

David Alaba je bio najbolji i prošle godine, a ovoga puta je slavio s jednim bodom više od ukupnog pobjednika Svjetskog kupa u alpskom skijanju i srebrnog u slalomu s OI u Sočiju Marcela Hirschera.

Alaba je sakupio 1193 boda, a Hircher 1192. Treći je bio skijaš Mario Matt sa 957 bodova.

Anna Fenninger je također obranila lanjsku titulu postavši prva sportašica nakon Mirne Jukić (2008, 2009) koja je slavila dvije godine uzastopce.

Ukupna pobjednica Svjetskog skijaškog kupa je sakupila 2045 bodova, a druga je bila olimpijska pobjednica u snowboardingu Julia Dujmovits sa 1277 bodova. Dujmovts ili Dujmović je rodom Hrvatica iz gradišćanskog sela Šeškuta. Treća je alpinka Marlies Schild (448).

Najboljom ekipom proglašene su svjetske i europske prvakinje u jedrenju Lara Vadlau i Jolanta Ogar (1038) ispred muške biatlonske reprezentacije (680) i reprezentacije u skiajškom skokovima (554).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider