Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Vladimirovo 'predjelo' za Hayea

'Ako Preskar može u sparingu, može i u meču sa Kličkom'

Jedini hrvatski profesionalni boksač u teškoj kategoriji, Mario Preskar, bit će sparing-partner Vladimiru Kličku u njegovim pripremama za obranu naslova svjetskog prvaka. Svjetski prvak po verzijama IBF i VBO inzistirao je baš na Preskarovu dolasku na pripreme u Austriji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolji teškaš današnjice, Vladimir Kličko, svoja dva pojasa prvaka brani 20-og lipnja u Gelsenkirchenu. Izazivač je opasni Britanac David Haye, a taj meč moći ćete gledati izravno na Novoj TV.

'Dobili smo prije nekoliko dana poziv od Vladimira Klička. Izrazio je želju da mu budem sparing partner, da mu pomognem uči meča sa Dvidom Hayeom,' rekao je Mario Preskar.

'Ja sam se i nadao tome pozivu zato što je ovo jedan od najvećih mečeva Vladimira Klička u njegovoj karijeri,' iskren je njegov trener Leonardo Pjetraj.

Na sparinzima uoči Kličkove borbe s Hasimom Rahmanom, Marijova agresivnost i brzina Vladimiru nisu baš odgovarale. No uoči Davida Hayea, upravo je to ono što prvaku treba.

'Sada je protivnik vrlo mlad, vrlo brz, vrlo agresivan i to je ono što Mario ima. I jedini način da se Vladimir pripremi je da pozove Maria na sparing. Poslije meča sa Samuelom Peterom Vladimir je rekao da mu je meča sa Peterom nakon sparinga sa Mariom bio usporeni film.' otkriva nam Pjetraj.

Već je sparirao s obojicom braće: kaže, s Vitalijem je ipak lakše.

'Malo je krući, sporiji za razliku od Vladimira koji je kudikamo brži, opasniji i jači udarač.' uspoređuje Preskar.

Sparinzi u boksu nešto su poput prijateljskih utakmica u nogometu, pa je sparirati svjetskim prvacima neprocjenjivo iskustvo.

'Na jednoj psihološkoj bazi se napreduje zato što pobjediti u spariranju svjetskog prvaka je dovoljan znak da ga možete pobjediti i u meču,' kaže Pjetraj.

Preskar iduću borbu ima 30-og svibnja u Kijevu, a potom možda već tri tjedna poslije, na istoj priredbi na kojoj će se sučeliti Kličko i Haye.

'Bitno je da sam aktivan cijelo vrijeme, da uhvatim ritam, kontinuitet treninga, mečeva. Krenulo je savršeno ne smijem se žalit,' sa smješkom je završio Mario.

Ako savršeno i nastavi, najkasnije iduće godine mogao bi dobiti priliku za napad na europski ili interkontinentalni naslov prvaka.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider