Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Maze bez medalje

Shiffrin najmlađa olimpijska pobjednica u slalomu

Mikaela Shiffrin, 18-godišnja američka skijašica, nova je olimpijska pobjednica u slalomu…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mlađahna američka skijašica Mikaela Shiffrin osvojila je zlatnu medalju u slalomu na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju.

Aktualna svjetska prvakinja u ovoj disciplini okitila se sada i olimpijskim zlatom. Djevojka koja će sljedeći mjesec napuniti 19 godina postala je time najmlađa olimpijska pobjednica u slalomu svih vremena.

Vodila je Shiffrin nakon prve vožnje, a prednost je zadržala i poslije drugog ''laufa'' unatoč pogrešci koju je napravila. S ukupnim vremenom 1:44.54 Amerikanka je za 53 stotinke nadmašila 32-godišnju Austrijanku Marlies Schild, vlasnicu najviše slalomskih pobjeda (35) u povijesti Svjetskog kupa. Za Schild, koja je u prvoj vožnji bila šesta, ovo je četvrta olimpijska medalja u karijeri: iz Torina 2006. ima kombinacijsko srebro i slalomsku broncu, a iz Vancouvera 2010. srebro u slalomu.

Broncu je u petak osvojila još jedna Austrijanka, 27-godišnja Kathrin Zettel. Sedmo mjesto iz prve vožnje, u drugoj je pretvorila u prvu olimpijsku medalju u karijeri. Za Shiffrin je zaostala 81 stotinku.

Njemica Maria Höfl-Riesch bila je druga poslije prvog ''laufa'', a utrku je okončala na četvrtom mjestu. Ranije je u Sočiju, podsjetimo, osvojila zlato u kombinaciji i srebro u super G-u. Slovenka Tina Maze, zlatna iz spusta i veleslaloma, zauzela je osmo mjesto i to nakon što je u prvoj vožnji bila treća.

Naša Andrea Komšić zauzela je 33. mjesto s 14.06 sekundi zaostatka. (TS) 

ZOI, alpsko skijanje, slalom (Ž):

1. Mikaela Shiffrin (SAD) 1:44.54

2. Marlies Schild (Aut) +0.53

3. Kathrin Zettel (Aut) +0.81

4. Maria Höfl-Riesch (Njem) +1.19

5. Frida Hansdotter (Šve) +1.36

...

33. Andrea Komšić (Hrv) +14.06

...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider