Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
4 islands MTB stage race

Najbolje organizirana utrka brdskog biciklizma u Europi

4 Islands MTB stage race utrka održala se na Krku, Rabu, Cresu i Lošinju te je privukla brojne entuzijaste, profesionalne i rekreativne, brdskog biciklizma širom svijeta.

Hrvatska se, bez imalo sumnje, stavila na mapu najrelevantnijih destinacija brdskog biciklizma. Završena je 4 Islands MTB stage race utrka koja se održala na Krku, Rabu, Cresu i Lošinju te je privukla brojne entuzijaste, profesionalne i rekreativne, brdskog biciklizma širom svijeta.

Hrvatska, a posebice obalni dio, ima sve predispozicije razviti ovaj oblik biciklizma kao svoju jedinstvenu prednost jer zbog svojih prirodnih okruženja i vremenskih prilika, terena i staza te samog rasporeda i blizine destinacija pruža raznolikost i mogućnost obilaska većeg broja destinacija u kratkom vremenu. Samim time to je prilika lokalnim zajednicama ponuditi program potencijalnim posjetiteljima i ostvariti dodatnu dobit puno prije početka same sezone.

Na utrci je sudjelovalo preko 200 parova iz 25 zemalja svijeta koji su bili podijeljeni u 4 kategorije. Najbrojnija kategorija tradicionalno je bila kategorija muškaraca mlađih od 45 godina u kojoj je svoju superiornost kroz sve 4 etape pokazao češki par ČESKA SPORITELNA ACCOLADE (Matouš Ulman i Pavel Boudny) odvozeći preko 250 kilometara staza u ukupno 10:03:32.

Najveće borbe vodile su se u kategoriji mješovitih parova u kojoj su se iz dana u dan izmjenjivali pobjednici pojedinačnih etapa, a pobjedu u ukupnom poretku sa 7 minuta prednosti u odnosu na drugoplasirane odnio je bračni par iz Južnoafričke republike Martin i Jeannie Dreyer koji su vozili u timu HI-TEC/USN.

U kategoriji žena bez konkurencije bio je hrvatski par ADRENALINA GIANT WOMEN TEAM, prošlogodišnje pobjednice sestre Gorana i Zorana Težak ovog su puta odvozile sve 4 etape 2 sata i 5 minuta prije svojih sljedbenica. Konstantna borba u kategoriji muškaraca starijih od 45 godina vodila se između ruskog, slovenskog i slovensko/hrvatskog para no na kraju su pobjedu odnijeli Rusi iz tima SERPANTNIN CYCLING TEAM (Yury Isaev i Eduard Shaggev). Svi pobjednici nagrađeni su novčanim nagradama.

Prema impresijama sudionika, hrvatska utrka 4 islands MTB stage race najbolje je organizirana utrka brdskog biciklizma u Europi, a dugoročni cilj organizatora je postati jedna od top 10 svjetskih utrka.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider