Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ključni trenutak u 49. minuti

Veliko iznenađenje bilo je na pomolu na SP-u u ragbiju, ali Wales je ipak prošao dalje

Ključni trenutak dogodio se u 49. minuti kada je Francuska ostala sa igračem manje, i to u trenucima kada je bila nekoliko metara udaljena od novog polaganja s kojim je mogla otići do prednosti 26:10.

Sebastien Vahaamahina je dobio crveni karton (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ragbijaši Francuske bili su u nedjelju na pragu iznenađenja protiv favoriziranog Walesa u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva. Do 74. minute vodili su 19:13, ali su na kraju ipak pokleknuli, jer su zadnjih pola sata imali igrača manje. Wales je slavio sa 20:19 (10:19), te je ušao u polufinale gdje ga čeka Južna Afrika koja je u Tokiju pobijedila domaćine Japance sa 26:3 (5:3).

Nakon devet minuta Francuska je vodila 12:0 zahvaljujući polaganjima Sébastiena Vahaamahine (5) i Charlesa Ollivona (8), te jednom pretvaranju.

No, do 20. minute Wales je uspio smanjiti na 10:12, polaganjem Aarona Wainwrighta (12), a Dan Biggar je dodao pretvaranje i kazneni udarac u 20. minuti.

Ipak, do kraja prvog poluvremena ragbijaši Francuske su se opet odlijepili, jer je Virimi Vakatawa u 31. minuti ostvario polaganje, a Romain Ntamack je bio uspješan u pretvaranju, pa su Francuzi na odmor otišli sa vodstvom 19:10.

Crveni karton okrenuo utakmicu

Ključni trenutak dogodio se u 49. minuti kada je Francuska ostala sa igračem manje, i to u trenucima kada je bila nekoliko metara udaljena od novog polaganja s kojim je mogla otići do prednosti 26:10. Crveni karton dobio je Sébastien Vahaamahina, strijelac prvog polaganja na utakmici.

U 54. minuti Dan Biggar iz kaznenog udarca dovodi Wales na šest poena zaostatka (13:19). Pritisak Walesa na brojčano slabije Francuze rezultirao je u 74. minuti, kada je ključnu ulogu odigrao igrač hrvatskog podrijetla Justin Tipurić, a Ross Moriarty je ostvario polaganje. Za pobjedu Velšana trebalo je je još samo realizirati pretvaranje i to je učinio Dan Biggar.

Velšanin Aaron Wainwright proglašen je igračem utakmice. Ovo je treći puta da je Wales ušao u polufinale, 1987. su osvojili broncu, a 2011. bili su četvrti. Na prošlom SP-u ispali su u četvrtfinalu od Južne Afrike, koja bi im mogla biti protivnik u polufinalu.

Dan ranije, u subotu, doznali smo prvi polufinalni par Svjetskog prvenstva u ragbiju, a čine ga Engleska i Novi Zeland. Englezi su u četvrtfinalu svladali Australce sa 40:16 (17:9), a branitelji naslova Novozelanđani bili su još uvjerljiviji, deklasiravši Irce sa 46:14 (22:0).

Parovi polufinala:

Engleska - Novi Zeland (26. listopada, Yokohama)
Wales - Japan ili Južna Afrika (27. listopada, Yokohama)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider