Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Novi format natjecanja

Srećom, Kauboji su ovo izbjegli: Nekoliko velikih obračuna za Svjetsko prvenstvo

Svjetsko rukometno prvenstvo igrat će se od 14. do 31. siječnja 2021. u Egiptu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U Beču je održan ždrijeb završnog dijela europskih kvalifikacija za Svjetsko rukometno prvenstvo koje će se 2021. igrati u Egiptu.

Hrvatska rukometna reprezentacija nije se našla u ždrijebu zato jer je već osigurala plasman na SP, kao jedna od tri najbolje reprezentacije s nedavno završenog Europskog prvenstva. Aktualni prvak Europe Španjolska, finalist Eura Hrvatska i osvajač bronce Norveška izravno su plasirane na svjetsku smotru, baš kao i reprezentacija Danske koja branitelj naslova prvaka svijeta.

Plasman u Egipat kroz kvalifikacije će tražiti rukometne velesile Francuska i Njemačka, ali i brojne druge respektabilne reprezentacije.

Slovenci i Srbi međusobno, pred BiH je nemoguća misija

Kuglice su spojile Sloveniju i Srbiju, Crna Gora je imala sreće jer je izvukla Češku (a mogla je kudikamo jačeg suparnika dobiti) dok Bosna i Hercegovina tek treba proći Rumunjsku u prvom krugu, a ako to i uspije čeka ju vrlo dobra Mađarska.

Prve utakmice završnog kruga kvalifikacija igrat će se od 5. do 7. lipnja ove godine, a uzvrati su nekoliko dana kasnije, od 9. do 11. lipnja.

Inače, Svjetsko prvenstvo u Egiptu imat će predznak povijesnog jer će biti prvo koje će se igrati u novom formatu, s 32 reprezentacije koje će u prvoj fazi biti raspoređene u osam skupina s po četiri. Iz svake od tih osam skupina tri najbolje će proći dalje, u drugi krug, u kojem će postojati četiri skupine s po šest reprezentacija. Dvije najbolje iz svake od te četiri skupine izborit će plasman u četvrtfinale.

Kvalifikacije za SP u rukometu 2021.:

Švicarska - Island
Češka - Crna Gora
Slovenija - Srbija
Švedska - Turska / Rusija
Rumunjska / Bosna i Hercegovina - Mađarska
Poljska / Litva - Bjelorusija
Izrael / Latvija - Portugal
Makedonija - Francuska
Ukrajina - Njemačka
Austrija - Nizozemska

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider