Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
E, ovo je već nevolja

Novi problem za Červara na kritičnoj poziciji: Nakon Štrleka, još jedan igrač otpao za Euro!

Hrvatska rukometna reprezentacija ostala je bez igrača koji je bio siguran putnik za Europsko prvenstvo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nažalost, već prvog dana priprema za rukometni Euro 2020. hrvatska rukometna reprezentacija ostala je bez jednog igrača na kojeg je izbornik Lino Červar ozbiljno računao.

Lovro Mihić ozlijedio se na treningu u utorak poslijepodne i mora propustiti europsku smotru.

Detaljni pregledi koji su obavljeni u srijedu rano ujutro pokazali su da je došlo do puknuća prednjeg talofibularnog ligamenta, a kako je to glavni stabilizator zgloba, Mihić je prisiljen neko vrijeme nositi longetu i nakon toga započeti s rehabilitacijom, koja će potrajati oko šest tjedana prije nego što uopće bude mogao trenirati u svom klubu (Wisla Plock).

Ozbiljan udarac za Kauboje

Za izbornika Červara ovo je ozbiljan udarac, tim više jer se otprije zna da će Europsko prvenstvo propustiti Manuel Štrlek, najbolje lijevo krilo koje hrvatski rukomet ima.

Kako je izbornik Červar kazao, Štrlekova je odluka bila da ne nastupi na nadolazećem Euru, a s obzirom na to da je sad otpao i Mihić, Kauboji ostaju na igračima iz domaćeg prvenstva - dvojcu iz PPD-a Zagreb (David Mandić i Valentino Ravnić) te Nexeovu Marinu Jeliniću.

Koliko je to dostatno za okršaje s najboljima, vidjet ćemo za manje od mjesec dana. Europsko prvenstvo za Hrvatsku počinje 9. siječnja utakmicom protiv Crne Gore u Grazu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider