Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Poznati putnici za Egipat

Novo iznenađenje u svijetu rukometa: Ništa od kvalifikacija, Makedonci i Srbi neće na SP!

Svjetsko rukometno prvenstvo 2021. će se igrati u Egiptu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na Svjetskom rukometnom prvenstvu koje će se od 14. do 31. siječnja 2021. igrati u Egiptu nastupit će 32 reprezentacije.

Bit će to prvi put u povijesti da će SP imati 32 sudionika, a među njima će biti i Kauboji koji su se automatski plasirali osvajanjem jednog od prva tri mjesta na ovogodišnjem Europskom prvenstvu.

Prvak Europe Španjolska, osvajač srebra Hrvatska i bronce (Norveška) već su čekirali vizu za Egipat kao i Danska koja je aktualni svjetski prvak.

O tome tko će biti preostalih 10 putnika iz Europe trebalo se odlučiti u kvalifikacijama koje su bile zakazane za lipanj, ali od toga neće biti ništa jer je Europska rukometna federacija (EHF) donijela odluku da se kvalifikacije neće niti igrati odredivši automatski da će kriterij prema kojem će na Svjetsko prvenstvo iz Europe reprezentacije otići biti plasman na ovogodišnjem Euru.

gol expired Potez bez presedana: EHF ukinuo cijelu nokaut-fazu i odmah odredio tko će na Final Four! divider

U prijevodu, na SP su se plasirale: Slovenija, Njemačka, Portugal, Švedska, Austrija, Mađarska, Bjelorusija, Island, Češka i Francuska.

Nizozemci i Crnogorci mogu najviše žaliti

Bez mogućnosti da se plasiraju ostale su Sjeverna Makedonija, Švicarska, Nizozemska, Crna Gora, Ukrajina i Srbija.

Zbog ovakvog raspleta mogu žaliti i Crnogorci koji su u dvije utakmice kvalifikacija trebali igrati protiv Češke i Srbi koji su izvukli Slovence, a naročito Nizozemci kojima je ždrijeb bio namijenio Austrijance.

Makedonija je trebala igrati dvije utakmice s Francuskom, a Ukrajina s Njemačkom gdje bi i jedni i drugi bili autsajderi. Doduše, sad je otklonjena svaka mogućnost

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider