Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Što donosi ljeto?

Medveščak nije imao pravu podršku politike, ostaju mu nezaboravne emocije

Vesele karmine. Tako su navijači Medveščaka nazvali posljednje kolo EBEL lige koje su pohodili u velikom broju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Medveščak je nizom poraza i s igračima amaterima završio na posljednjem mjestu i nakon 10 godina igranja superjakog KHL-a i austrijskog EBEL-a nepoznata je daljnja sudbina Medvjeda.

Od godinama prepunog Doma Sportova, do Winter Clasica na Šalati, Ice Fevera u punoj zagrebačkoj Areni, pa slike koja je obišla svijet s utakmicom u pulskoj areni. Nakon toga se sanjalo o ulasku u drugu najjaču ligu svijeta - ruski KHL.

"Ako se otvori mogućnost, ako u budućnosti bude realno zašto ne", pričao je još 2011. godine predsjednik kluba Damir Gojanović.

I postalo je realno jer je 2013. - te Medveščak na otvaranju srušio i veliki CSKA. Tada se činilo da je samo nebo granica. Jer, publika je bila 7. igrač.

"Možemo s njima, veselo je i dobro je. Imamo pive alkoholne a ne bezalkoholne. Imamo gdje na WC otići za razliku od maksimirskog stadiona", poentirali su navijači.

No stvarnost 2019. je takva da je klub ostao bez novaca i u EBEL-u je bio kanta za napucavanje. Ipak, alfa i omega kluba, predsjednik Gojanović ne gleda stvari tako crno.

"Šteta što nisu došli neki mladi hokejaši"

"Mi ne razmišljamo o tome da nešto ne bi stalo ili nastavilo se nego jednostavno ono što sam već ponavljao, nastavit ćemo na onom nivou koliko će biti financija."

"Šteta je što kroz sve te godine nisu došli neki mladi hokejaši, nisu imali neku šansu. Sad nas 20-ak što je ušlo unutra pokazalo se da ne možemo sad jer nemamo iskustva li nekolicina igrača bi mogla nastupati u toj ligi", rekao je Igor Jačmenjak.

Oni najvjerniji, uglavnom, ne zamjeraju nikome ali prevladava naravno tuga jer klub se vraća na početne postavke.

Gospođo Matilda snimali smo vas prije nekoliko godina kao najvjernija navijačka obitelj Medveščakova. Je li vam žao možda se EBEL više neće igrati?

"Da žao, plačem od tuge. Toliko sam tužna i žalosna da vam ne mogu reć. Medveščak je za mene institucija ne samo pojam."

"Ovo može biti novi početak"

"Sigurno da nije kraj, može biti jedino novi početak. Vidjet ćemo što budućnost nosi", nadovezao se navijač Danijel.

Jeste li od početaka išli na utakmice?

"Da tako je. Od početka EBEL-a."

Kada je vrhunski sport u pitanju, Medvjedi nisu imali pravu podršku politike.

"Mi smo u hokeju pokušavali, sve što smo mogli od jednog sporta koji nije prvorazredni u Hrvatskoj. Izvlačili smo maksimum. Mi nemamo ni jednog državnog sponzora, morali smo svaki dinar naći na tržištu i osvojiti ga", naglasio je predsjednik Gojanović.

10 godina Gojanovićeve ere je stvorilo financijske i sportske krize ali nezaboravne emocije i najveće trenutke u povijesti kluba. Na ljeto ćemo vidjeti gdje će se ta povijest nastaviti pisati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider