Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bit će ludo na SP-u

Konačno mu se poklopilo na Sljemenu: Prokomentirao i veliki uspjeh Hrvata

Hirscher je pobijedio, a iza njega su ostali Francuz Pinturault i sunarodnjak Feller.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Gledao sam ih kako skijaju i svidjeli su mi se. Što je više nacija u Top 15 ili 30 to je bolje za naš sport", izjavio je Austrijanac Manuel Feller komentirajući nastup i veliki uspjeh mladih hrvatskih reprezentativaca na ovogodišnjem izdanju muške slalomske utrke na Crvenom spustu.

Hrvatski ljubitelji skijanja navikli su gledati Marcela Hirschera na postolju, ovijenog plaštom i s krunom kralja sljemenskog Crvenog spusta, ali ove je godine dobio društvo dvojca koji još nije bio tako dobro plasiran u Zagrebu. Francuz Alexis Pinturault je nakon pet godina opet stao na postolje u slalomu i prvi put u karijeri osvojio drugo mjesto, dok je Manuel Feller konačno spojio dvije dovoljno dobre vožnje za plasman na postolje.

Feller: Hirscher je naš vođa

"Prošle godine sam bio četvrti, godinu prije sam bio vodeći u prvoj vožnji i nagazio druga vrata u drugoj. Stvarno sam sretan što sam osvojio treće mjesto", izjavio je 26-godišnji Austrijanac uz širok osmjeh.

Nakon prve vožnje trojica su austrijskih skijaša bila u vodstvu, a Michael Matt je bio na dobrom putu do nekoliko vrata prije cilja. S takvom formom su među glavnim favoritima na svakoj utrci.

"Mislim da smo jaka i brza momčad i sve smo bolji. Ako netko i ispadne, uvijek postoji netko drugi tko iskoči. Treneri rade odličan posao. Marcel je naš vođa, on je visoko postavio letvicu. Znamo da moramo biti brzi da bi ga dostigli", izjavio je Feller.

Čudesni Japanac: Kobayashi sa sve četiri pobjede uzeo Novogodišnju turneju! Ryoyu Kobayashi (Foto: AFP)

Vodeći nakon prve vožnje bio je Marco Schwarz, ali je već u prvom dijelu druge vožnje nagazio vrata.

"Utješio sam ga. Znam kako se osjeća. Ja sam prošao i gore od toga. Tri godine je mlađi od mene. Ima još vremena za njega", rekao je 26-godišnji Tirolac koji je još jednom potvrdio da mu Crveni spust izrazito odgovara.

"Staza mi se jako sviđa. Marcel je rekao da je ovo bila najbolja slalomska staza ove sezone. Vidite da je podloga odlična kad skijaši s brojevima iznad 40 ulaze među 15 najboljih".

Pinturault: Utrka je bila prekrasna

I drugoplasirani Alexis Pinturault je pohvalio uvjete na Sljemenu.

"Utrka je bila prekrasna. Vrijeme je bilo odlično, podloga je bila sjajna. Ovo su vjerojatno bili najbolji uvjeti u ovoj sezoni. Vidljivost u drugoj vožnji možda nije bila optimalna, jer je sunce baš zalazilo. No, u Madonni je bilo mnogo lošije. Sve je bilo crno."

Za Pinturaulta je u Zagrebu prekinuto petogodišnje čekanje na veliki slalomski rezultat u Svjetskom kupu. Od pobjede u Wengenu 2014. godine, njegove druge u slalomu, čekao je kako bi se ponovno popeo na postolje.

"Prošlo je mnogo vremena. Imao sam dosta problema, tražio prave postavke skija, opreme, morao sam krenuti od početka. Radio sam i trud se isplatio. Jako sam sretan s ovim rezultatom. Moram još raditi na poboljšanjima, ali ovo je dobra baza", zaključio je 27-godišnji Francuz koji je ovim rezultatom pokazao da će biti konkurentan za odličja i na nadolazećem Svjetskom prvenstvu.

Manuel Feller je do trećeg mjesta stigao sa startnim brojem 14, a vjeruje da je krug mogućih osvajača odličja u na Svjetskom prvenstvu u Areu, koje je na rasporedu od 4. do 17. veljače.

"Svi bi željeli na postolje, svi u prvih 30, možda i više od toga. Nikad ne možete skijati na 95 posto, uvijek morate biti u najboljem izdanju da bi došli na postolje", zaključio je Feller.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider