Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
luka ima recept za nijemce

Zadovoljni pobjedom Kauboji poručili: "Ma kakve kalkulacije? Idemo na pobjedu"

Možda i lakše od očekivanog hrvatska rukometna reprezentacija slavila je protiv Čilea u sklopu 4. kola skupine C Svjetskog prvenstva...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska rukometna reprezentacija danas je u četvrtom kolu skupine C Svjetskog prvenstva u Francuskoj slavila protiv Čilea rezultatom 37:22. Bio je to jedan lakši trening protiv nekoliko klasa slabije reprezentacije, u kojoj su priliku dobili igrači koji inače nisu u prvom planu. Briljirali su debitanti, a jedan od najiskusnijih, iako ima tek 26 godina, Luka Stepančić otkrio je što Hrvatska mora napraviti u nastavku natjecanja.

Luka Stepančić zabio je tri pogotka iz šest pokušaja te je odmah nakon utakmice rekao da je itekako svjestan da bez njega i ostalih vanjskih pucača Hrvatska nema što tražiti u daljnjoj fazi natjecanja.

"Nadali smo se ovakvoj utakmici. Bili smo oprezni jer su Čileanci pobijedili Bjelorusiju. Znali smo što nas čeka, pa je ispalo lakše od očekivanog. Rastrčali smo se i nazabijali lakih pogodaka. Izbornik nije bio zadovoljan u prvom poluvremenu, ali smo se popravili u nastavku", izjavio je nakon utakmice za RTL.

"Vanjska linija mora biti raspoložena za nastavak natjecanja. Nas četvorica, petorica moramo uz Cindrića i Duvnjaka ponijeti ekipu kada je šut izvana u pitanju".

"Izbornik je rekao što mislimo o kalkulacijama. Ne znam koja ekipa ulazi u utakmicu da bi izgubila. Ne mislimo to napraviti ni protiv Njemačke".

"Njemačka ima sjajnu obranu s četvoricom u sredini. No s brzim rukometom se može slaviti. Moramo se čuvati krila i polukontri. Imaju sjajne šutere".

S igrom i pobjedom bila su zadovoljna i dvojica debitanata - Josip Božić Pavletić i Lovro Jotić.

"Izgledalo je lagano, ali nije bilo. Dobili smo priliku, mi mlađi igrači, dali sve od sebe i ispalo je jako dobro", rekao je desnokrilni igrač Josip Božić Pavletić.

"Malo lošiji moj ulazak u utakmicu. Vukla me želja za igrom. Kasnije se otvorilo i ja sam zadovoljan", kazao je nakon susreta Lovro Jotić.

Tin Kontrec, još jedan debitant na ovom prvenstvu, priznao je da su u prvoj utakmici natjecanja podcijenili Saudijsku Arabiju, ali i da si nisu htjeli dozvoliti da se to ponovi protiv Čilea.

"Nakon prve utakmice smo vidjeli da nema lagane utakmice. Očekivali smo tešku utakmicu, no ozbiljnije smo je shvatili od one prve. Zaustavili smo najjače karike i uvjerljivo slavili".

Ovom pobjedom hrvatski rukometaši izjednačili su se na vrhu ljestvice skupine C sa osam bodova koliko ima i Njemačka, protiv koje će izabranici Željka Babića u petak od 17:45 igrati utakmicu za prvo mjesto.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider