Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bit će to spektakl

Hrvatsko iznenađenje dana: " U super sam formi, jako se veselim Sljemenu"

Mimo svih očekivanja, s visokim startnim brojem ušao je u drugu vožnju, a onda i napravio veliki skok.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Mislim da sam u super formi i jako se veselim Sljemenu", izjavio je 22-godišnji Varaždinac Istok Rodeš nakon što je u subotu, sa startnim brojem 66 u prvoj vožnji, osvojio sedmo mjesto u slalomu za Svjetski kup održanom u talijanskoj Madonni di Campiglio.

Uspjeh hrvatskih skijaša upotpunio je Matej Vidović, koji je osvojio 18. mjesto i također ostvario najbolji rezultat u natjecanjima za Svjetski kup.

Rodešovo sedmo mjesto drugi je najbolji rezultat hrvatskih skijaša u Madonni di Campiglio, gdje je Ivica Kostelić bio pobjednik 2003. godine, a sedmo je mjesto osvojio 2005. Ujedno, ovo je i prvi hrvatski Top 10 plasman u slalomu, još od Ivičinog 10. mjesta na završnici Svjetskog kupa u Lenzerheideu 2014. godine.

"Super utrka, jako sam zadovoljan, naročito zato jer mi staza prošle godine nije baš previše ležala. Danas je sve sjelo na svoje mjesto", rekao je svjetski juniorski prvak u slalomu iz 2016. godine.

Pauza, Oslo pa - Sljeme

Specijalisti za tehničke discipline sad će imati kratku stanku. U Oslu će 1. siječnja voziti paralelni slalom, a prvi sljedeći klasični slalom je onaj na sljemenskom Crvenom spustu. Današnji uspjeh kao i odlični rezultati na posljednjim utrkama Europskog kupa pomogli su našim skijašima da se dokopaju boljih startnih brojeva za sljemensku utrku. Matej Vidović će po prvi puta na Snježnoj kraljici nastupiti u prvih 30, Istok Rodeš će imati startni broj oko 40, Elias Kolega 43, a Filip Zubčić oko 58.

Skijaši će se za bodove na Sljemenu boriti 6. siječnja s početkom prve vožnje u 12:15 a druge u 15:30. Dan prije će u akciji će biti skijašice, s početkom prve vožnje u 13:00, a druge u 16:00.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider