Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Cure, samo jako!

Hrvatske odbojkašice formu za Eurpsko prvenstvo bruse na Gloria kupu u Turskoj

U iduća tri dana Hrvatsku očekuju tri utakmice koje će biti izvrsna priprema pred nadolazeće Europsko prvenstvo koje Hrvatska igra u Mađarskoj

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatske odbojkaške reprezentativke stigle su u tursko ljetovalište Antaliju na jaki Gloria Cup gdje će u sklopu priprema za Europsko prvenstvo igrati protiv Turske, Italije i Srbije.

Iza hrvatskih odbojkašica su naporne pripreme u Osijeku i za njih je ovo prvi dolazak na Gloria Cup. To se natjecanje održava od 2014. godine u odbojci, košarci i atletici, a na njemu sudjeluju brojne reprezentacije i sportske zvijezde.

Fabris: Oduševljene smo uvjetima

"Oduševljene smo prijemom u Antaliji. Kompleks u kojem se nalazimo ima zaista odlične uvjete za rad. Definitivno bih ga ubrojila u top tri mjesta u kojima sam ikada bila na pripremama. Ovdje nam je sve omogućeno da bi se što bolje pripremili za ovaj turnir, a sve to je ujedno i jedna lijepa priprema za Europsko prvenstvo", izjavila je kapetanica Samanta Fabris.

"Ovaj turnir je izazov za nas jer igramo s tri reprezentacije na zaista visokom nivou od čega i dva finalista prošlogodišnjeg Europskog prvenstva. Vidjet ćemo na čemu još moramo raditi i koliko smo točno spremni do sada. Naporno smo radili i proteklih dana usavršavali potrebne detalje. U ovom turniru koncentrirat ćemo se na svoju igru i ispraviti dosadašnje pogreške. Na Europskom prvenstvu mislim da bi svakako trebali proći grupu, dat ćemo sve od sebe i pokušati stići što je dalje moguće", dodala je Fabris.

U iduća tri dana Hrvatsku očekuju tri utakmice koje će biti izvrsna priprema pred nadolazeće Europsko prvenstvo koje Hrvatska igra u Mađarskoj. Danas hrvatske reprezentativke igraju protiv domaćina Turske. U petak igramo protiv reprezentacije Srbije, a u subotu turnir zatvaramo utakmicom protiv Italije.

Izbornik Santarelli: Ovaj turnir će nam biti pokazatelj

"Ovaj turnir vrlo je važan za nas. Možda jedan od najvažnijih do sada u kojem moramo pokazati svoju spremnost. Bit će teško igrati s ovako jakim ekipama kao što su Turska, Srbija i Italija. No, to će nam svakako biti pokazatelj na čemu još trebamo poraditi. Ovdje nam je jako lijepo, organizacija je zaista na nevjerojatno visokom nivou. Djevojke ovdje imaju sve uvjete za odličan trening i rad. Ekipa je dobro posložena, no uvijek se može još bolje što će i biti naš cilj narednih dana", kazao je izbornik Daniele Santarelli.

"Žao nam je što je Ema Strunjak otpala i što nažalost neće biti u ekipi na Europskom prvenstvu. Ostale cure su spremne. Izbornik je sve odlično posložio, a nakon srebra u Europskoj ligi mislim da smo još više napredovali. Pogotovo jer su sada s nama Matea Ikić, Martina Šamadan i Bernarda Brčić što daje još jednu ozbiljniju dimenziju. S obzirom na to da smo kompletni, s obzirom na uvjete omogućene od strane Saveza, mislim da imamo odličnu mogućnost da budemo jedno veliko osvježenje na Europskom prvenstvu", nadovezao se Frane Žanić iz Hrvatskog odbojkaškog saveza.

Atraktivna Francuskinja ''ukrala'' pažnju u finalu Liverpoola i Chelseaja Manuela Nicolosi (Screenshot Twitter)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider