Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Korona "ukrala" ljetovanje

Duvnjaka i društvo čeka nevjerojatno pakleni tempo: Igrat će i usred ljeta!?

Zbog pandemije koronavirusa već neko vrijeme miruju rukometaši u najboljoj ligi svijeta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolja rukometna liga na svijetu, Bundesliga, također je stala zbog pandemije koronavirusa.

Nijemci su na odigranih 26 odnosno 27 utakmica (kako tko), a prvo mjesto drži Kiel, klub u kojem je kapetan isti igrač koji je i kapetan hrvatske rukometne reprezentacije - Domagoj Duvnjak.

Kiel ima dva boda više i utakmicu manje u odnosu na drugoplasirani Flensburg koji će Duvnjaku i društvu biti jedini ozbiljan suparnik u borbi za titulu.

Bundesliga, Final Four Kupa

Dok se još uvijek čeka datum kada bi bundesligaši mogli nastaviti s natjecanjem, poznati su termini odigravanja završnog turnira Kupa.

Final Four Kupa Njemačke igrat će se u Hamburgu 27. i 28. lipnja, a tada će već biti i kalendarsko ljeto. Kiel će igrati protiv Lemga, a drugi par čine Melsungen i Hannover-Burgdorf.

Duvnjak redovito zbog žestokog ritma u Bundesligi na reprezentativna okupljanja dolazi izmoren i nerijetko izgleda potpuno iscrpljen, a kakav će biti za nekoliko mjeseci, budu li se održavale Olimpijske igre, teško je prognozirati.

Liga prvaka, kvalifikacije za Olimpijske igre

Naime, osim još utakmica Bundeslige s Kielom, čekaju ga još i možebitne četiri utakmice u Ligi prvaka, gdje će njegov klub u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz dvoboja Porto - Aalborg. Ukoliko uspješno apsolvira ta dva četvrtfinalna susreta, izborit će plasman na Final Four Lige prvaka u Kölnu koji se trebao odigrati krajem svibnja.

Uz sve to, tu je i nama ono najvažnije: kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre koji je s travnja prebačen za lipanj. Hrvatska će u Parizu igrati protiv Francuske, Portugala i Tunisa. Jasno, ukoliko koronavirus omogući odigravanje tog turnira koji će imati luđački tempo - tri utakmice u razmaku od 50-ak sati...

gol expired Odgođen i kvalifikacijski turnir u Parizu: Evo kada će Kauboji u lov na Olimpijske igre divider

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider