Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Otvorio dušu

Švedski golman šokirao priznanjem na zalazu karijere: Liječio se - kokainom!

Na pragu 42. rođendana umjesto da uživa u posljednjem klubu karijere, on je dobio 15-mjesečnu suspenziju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Umjesto da na pragu 42. rođendana uživa u svojoj vjerojatno posljednjoj sezoni karijere, švedski rukometni vratar Dan Beutler suspendiran je na 15 mjeseci zbog konzumiranja kokaina.

Beutler, koji je prethodne četiri sezone igrao za švedski Malmo, u svibnju ove godine pao je na doping testu.

Bila je to vijest koja je šokirala svijet rukometa, tim više što je Beutler golman koji je ostavio duboki trag u Bundesligi, gdje je osam godina branio za Flensburg, a 2013. je bio dio momčadi Hamburga koja je osvojila rukometnu Ligu prvaka nokautiravši u finalu favoriziranu Barcelonu. Suigrači su mu tada bili Domagoj Duvnjak, Blaženko Lacković i Igor Vori.

Pad na doping testu ga tjera u mirovinu

Imao je poslije toga nekoliko epizoda, da bi se 2015. odlučio skrasiti u Malmou. I sve je bilo super dok 15. svibnja ove godine nije došao na doping test. Rezultati koji su došli pokazali su da je Beutler uzimao kokain, a izrečena mu je i suspenzija u trajanju od 15 mjeseci što, s obzirom na njegove godine (10. listopada će proslaviti 42. rođendan) znači i vjerojatni kraj karijere.

Poslije svega što mu se dogodilo, Beutler je u intervju za SportBladet otvorio dušu. Bitno je napomenuti kako mu je u dijagnosticiran ADHD (poremećaj pozornosti s hiperaktivnošću), što ga je zapravo i nagnalo da počne uzimati kokain.

"Pokušao sam liječiti sam sebe, a nisam bio svjestan o kakvom se problemu zapravo radi. Psiholog mi je objasnio da kod nekih ljudi koji imaju ADHD postoji kemijska reakcija u mozgu gdje zupčanici u misaonim putevima naglo kliknu. Imao sam problema s radom u večernjim satima, postajao sam ekstremno umoran i jedva sam mogao pričati sa ženom", prepričao je Beutler.

Kokain je šmrkao u garaži obiteljske kuće i tvrdi da je sad prestao s tim.

"Kad sad pogledam iza sebe, mogu reći da sam bio na putu ravno za pakao. Da sam nastavio živjeti tako, uvjeren sam da bi sve završilo tragično", zaključio je Beutler.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider