Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Najbolja momčad godine

Braća Sinković u Dnevniku Nove TV: O tome koliko će još veslati, teškim trenucima i svetom cilju za 2020.

Martin i Valent Sinković su u 68. izboru Sportskih novosti proglašeni za najbolju momčad godine u Hrvatskoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trofejna braća Sinković, Martin i Valent, proglašeni su u izboru Sportskih novosti za najbolju momčad 2019. godine u Hrvatskoj. Tim povodom s njima je u Dnevniku Nove TV razgovarala Anita Kajtazi Roth.

Peti ste put najbolja momčad u Hrvatskoj, obranili ste naslov svjetskih prvaka u dvojcu bez kormilara i najbolja ste muška posada u izboru Međunarodnog veslačkog saveza. Gdje vam je kraj?

"Nadam se da to nećemo uskoro saznati. Mi treniramo svake godine što više, pokušavamo trenirati da taj kraj produžimo što dalje iako znamo da će on doći. Mi gledamo još 5-8 godina, čak sad možda prema Los Angelesu gledamo, ali polako s tim, sad je Tokio primaran cilj."

Godina za vama bila je naporna. Koji su vam najteži trenuci bili?

"Sve izgleda sjajno, ali naravno da nije to tako sve lijepo. Ima uvijek teških trenutaka, evo ja sam imao ozljedu leđa pa smo manje trenirali. Brat je na jednom Svjetskom kupu imao temperaturu, imali smo dosta uspona i padova što je i normalno s obzirom da samo došli u novu disciplinu, ali ono što je najvažnije je da za najvažnija natjecanja držimo najjače i to je dobro."

Znamo da ste zbog ozljede leđa morali preskočiti neka natjecanja, ali generalna situacija s ozljedama vam je dobra.

"Pa da, malo ružno izgleda kad ne možete nastupiti na utrci, ali nije to tako strašno i nije nas uopće omelo u pripremama za Svjetsko prvenstvo s kojim smo bili jako zadovoljni. Prvi put da smo odveslali svaku utrku onako kako smo htjeli, bez oscilacija."

Oko Nove godine je jedan lakši period za sportaše inače. Kakva je kod vas situacija? Jeste li na nekom odmoru?

"Ne, nema lakših perioda. Naš trener to sve drži dobro, njega moramo pohvaliti, on je taj faktor koji nas čini to što jesmo. Sad smo dosta u dvorani i na ergometrima što je jednako teško, možda i teže jer smo u dvorani, a ne na vodi gdje je ipak ljepše."

Osigurali ste normu za Olimpijske igre. Kakvi su planovi i očekivanja?

"Imamo dva Svjetska kupa i Europsko prvenstvo, a očekivanja - mi smo zasad favoriti i to ne krijemo, ali još je puno rada pred nama. Definitivni cilj je zlato na Olimpijskim igrama", poručila su braća Sinković.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider