Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Stanje je bolje, ali...

Blanka Vlašić neće nastupiti na Olimpijskim igrama u Tokiju, otac Joško otkrio razloge

Jedna od najboljih hrvatskih sportašica svih vremena ipak neće skakati u Tokiju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Blanka Vlašić neće na Olimpijskim igrama u Tokiju braniti brončanu medalju koju je u skoku u vis osvojila prije četiri godine u Rio de Janeiru.

Ta odluka je i službeno potvrđena nakon što je 36-godišnja Splićanka skupa sa svojom trenerskom ekipom obavijestila Hrvatski olimpijski odbor da ju uklone s popisa olimpijskih kandidata.

Već godinama Blanka muku muči s ozljedama, a nigdje nije nastupala još od finala Olimpijskih igara u Riju 2016. Ta dugotrajna borba sa zdravstvenim problemima ostavila je na njoj traga pa, iako otac Joško tvrdi daje stanje bolje, ipak nije u mogućnosti ući u ozbiljan trenažni proces i biti legitimna kandidatkinja za medalju u Tokiju.

Propušta Tokio, ali nastavlja karijeru

"Stanje jest bolje. Kost više nije pod upalom, a Ahilova tetiva nije skroz dobro, ali generalno je u redu i ona trenira. Međutim, naša procjena je da u ovom trenutku kontinuirani skokovi preko dva metra nisu realnost i Blanka ne želi rasprodavati ugled, ne želi skakati ispod dva metra", izjavio je Joško Vlašić za Sportske novosti, dodavši:

"Blanka će u svakom slučaju nastaviti karijeru!"

Krajem ove godine Blanka će proslaviti 37. rođendan i ostaje za vidjeti dokad će se još natjecati odnosno dokad će njena veličanstvena karijera trajati.

Dvostruka je svjetska prvakinja (2007. i 2009.), ima i dvije medalje s olimpijskih igara, srebro 2008. i broncu 2016. Također, bila je i prvakinja Europe i dvostruka svjetska dvoranska prvakinja.

Vlasnica je drugog rezultata svih vremena. U Zagrebu je 31. kolovoza 2009. preskočila 208 centimetara i time za samo jedan centimetar ostala kratka u odnosu na rekord Stefke Kostadinove postavljen prije više od 30 godina.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider