Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"Više od 300 natjecatelja"

Adrenalinski spektakl u Osijeku: Svjetska imena stižu po bodove za Olimpijske igre

Jubilarni 20. festival ekstremnih sportova Pannonian Challenge počinje idući tjedan u gradu na Dravi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U osječkom skate parku od 5. do 9. lipnja bit će održan jubilarni 20. festival ekstremnih sportova Pannonian Challenge, na kojemu se očekuje više od 300 natjecatelja, izvijestili su u ponedjeljak organizatori na predstavljanju festivala.

Voditeljica Komunikacijskog tima festivala Mirna Šmit najavila je kako festival počinje u srijedu, 5. lipnja, kada će u osječkoj Galeriji Kazamat biti postavljena velika izložba fotografija sa dosadašnjih natjecanja i predstavljena fotomonografija Pannonian Challenge.

Natjecanja će se održati u disciplinama skate (četvrtak, 6. lipnja), inline (petak, 7. lipnja), u subotu, 8. lipnja su BMX kvalifikacije, a u nedjelju BMX finale, dodala je.

"Prijavljeno je više od 300 vozača, među kojima su i neka velika svjetska imena i prošlogodišnji pobjednici. Osim domaćih, tu su i vozači iz Rusije, Mađarske i Austrije, a vozit će i prošlogodišnji pobjednik Svjetskog BMX kupa Marin Ranteš. Važno je napomenuti da je natjecanje ove godine prvi put uvršteno u C-1 kategoriju, što znači da svi BMX vozači na ovom natjeanju prikupljaju bodove za Olimpijske igre koje će se održati 2020. u Tokiju", rekla je Šmit.

Ove godina uvedena je, kao pokazna, i disciplina romobil, a kao zanimljivost organizatori ističu činjenicu da se u kategoriji skate prijavilo i nekoliko vozačica.

U sklopu manifestacije predviđen je i bogat glazbeni program. Organizator natjecanja je Udruga Pannonian, a pokrovitelji su Osječko-baranjska županija, Grad Osijek, Hrvatska turistička zajednica (HTZ) i Središnji državni ured za sport.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider