Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

ZOI: Smrt sanjkaša i loše vrijeme protiv organizatora

Vremenske prilike i dalje su glavni neprijatelj organizatora Olimpijskih igara u Vancouveru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Igre su potresene zbog smrti gruzijskog sanjkaša, a iako organizatori kažu da je greška bila sportaševa, zbog opasne staze ta priča se tek rasplamsava. No, organizatore muči i loše vrijeme Zbog kiše je odgođena superkombinacija skijašica, a u opasnosti je i spust skijaša.

>> Stravična pogibija sanjkaša: Prva žrtva u povijesti ZOI-a!

Kako skijašice nisu uspjele održati nijedan trening dosad, organizatorima nije preostalo ništa drugo nego da otkažu superkombinaciju koja se trebala održati u nedjelju. Rezervni termin je ponedjeljak, ali i on je pod velikim upitnikom.

Muškarci bi prve medalje u alpskom skijanju trebali podijeliti već u subotu, ali sve su manji izgledi da će se to doista i dogoditi. Skijaši su uspjeli održati jedan trening, što je minimalni uvjet da se utrka može održati, ali kiša i visoke temperature su od staze napravili 'bljuzgu' i ako se nešto drastično ne promijeni u sljedećih nekoliko sati, i spust će biti odgođen.

'Ako staza ostane u stanju u kakvom je sada, sigurno je da neće biti spusta', potvrdio je direktor utrke Günther Hujara.

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić najavio je kako će vjerojatno nastupiti u spustu, u svrhu pripreme za superkombinaciju. Sigurno je, pak, da će se, kad god utrka dođe na red, niz stazu spustiti preostala dva hrvatska predstavnika, Natko Zrnčić-Dim i Ivan Ratkić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Rukomet 2023 Rukomet 2023
Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider