Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Schwarzenegger ipak smije nositi olimpijsku baklju

Međunarodni olimpijski odbor (IOC) nema ništa protiv toga da kalifornijski guverner, a nekad bodybuilder Arnold Schwarzenegger, nosi olimpijsku baklju, premda je tijekom sportske karijere uzimao steroide, što je i sam priznao...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Proslavljeni holivudski glumac i nekoć najbolji builder svijeta će nositi olimpijsku baklju na sam dan otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Vancouveru 12. veljače, a potom ju predati jednom od najvećih britanskih atletičara svih vremena Sebastianu Coeu, zlatom ovjenčanog na 1500 metara sa OI 1980. i 1984. godine.

Schwarzenegger je priznao uporabu steroida, no u vrijeme njegove sportske karijere oni nisu bili zabranjeni. Glasnogovornik IOC-a Mark Adams tvrdi da nije upoznat s detaljima, te dodao da je to austrijsko-američki sportaš činio davno, prije nekih 20-30 godina.

'Mislim da to nije problem. Moramo prihvatiti da su pojedinci već odslužili svoju kaznu, a priznanje onoga što su činili prihvaćamo i kao koncept rehabilitacije. On je danas poštovani guverner države SAD-a, pa smatram da moramo biti počašćeni time što će nositi olimpijski plamen', kazao je Adams.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider