Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Otac poginulog Gruzijca: Sin mi je rekao da se plaši staze

Gruzijski sanjkaš Nodar Kumaritašvili (21), koji je u petak preminuo od posljedica teškog stradavanja na treningu uoči otvorenja Olimpijskih igara, samo tri dana ranije je priznao ocu 'da se plaši staze'...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kumaritašvili je pripremajući se za svoje prve Igre izgubio kontrolu nad sanjkama pri brzini oko oko 140 km/h, izletio je sa staze i udario u nezaštićenu metalnu ogradu blizu ciljne ravnine sanjkaškog centra u Whistleru. Pomoć mu je ukazana odmah na licu mjesta. Uz masažu srca dano mu je umjetno disanje.

>> VIDEO Hrvatska sanjkašica: Brzina je kriva za smrt!

Nodar Kumaritašvili razgovarao je sa svojim roditeljima i samo nekoliko sati prije kobnog treninga. Prema izvještaju, poručio im je 'da ih namjerava učiniti ponosnima'...

>> VIDEO Dizajner staze 'smrti': Što je pošlo po zlu?

Oživljavanjem se krenulo niti minutu nakon njegova udarca u ogradu, a helikopterom je ubrzo prebačen i u traumatološki centar u Whistleru. Nažalost, mladi i neiskusni gruzijski sanjkaš ubrzo nakon toga je preminuo, liječnici ga nisu mogli spasiti. The Wall Street Journal piše da je gruzijski sanjkaš u razgovoru sa svojim ocem Davidom tri dana prije nesreće i pogibije priznao da se boji staze.

'Moj sin me nazvao tri dana prije početka Igara i priznao mi da ga je strah staze. Rekao sam mu da spusti noge na led i uspori vožnju, no, no mi je odgovorio da će, ukoliko se spusti niz stazu, stići i do cilja. Bio je hrabar...', izjavio je otac nesretnog gruzijskog sanjkaša.

Nodar Kumaritašvili razgovarao je sa svojim roditeljima i samo nekoliko sati prije kobnog treninga. Prema izvještaju, poručio im je 'da ih namjerava učiniti ponosnima'...

Istraga koju su proveli istražni sudac Britanske Kolumbije, kanadska policija i Međunarodna sanjkaška federacija (FIL) pokazala je da je do nesreće došlo zbog pogreške samog Kumaritašvilija.

'Pokazalo se da je sportaš prekasno izašao iz zavoja broj 15, što nije uspio ispraviti, pa je prekasno ušao u zavoj broj 16. Iako je pokušao popraviti situaciju, u konačnici je izgubio kontrolu, što je dovelo do tragične nesreće', stajalo je u zajedničkom priopćenju istražnih tijela.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider