Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Kanađani priznali: Ne možemo se nositi s Amerikancima

Uoči Zimskih olimpijskih igara Kanađani su si postavili visoki cilj - osvojiti 35 olimpijskih medalja, najviše od svih nacija u Vancouveru. Sada su taj cilj odlučili malo korigirati...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Chris Rudge, izvršni direktor Kanadskoga olimpijskog odbora (COC), izjavio je da bi se sada zadovoljili s 24 medalje do kraja Igara. Šest dana prije kraja natjecanja Kanađani na kontu imaju svega devet medalja, od čega samo četiri zlatne, te dijele peto mjesto na ljestvici najuspješnijih nacija.

Uložili su u posljednjih pet godina kroz privatno-javna partnerstva Kanađani čak 117 milijuna dolara u svoj zimski sport kako bi potukli konkurenciju u Vancouveru. Poticaj su dobili u Torinu prije četiri godine, u kojem su Igre završili s 24 medalje. Bile su to njihove najuspješnije Zimske igre u povijesti, te su na ljestvici najuspješnijih zauzeli treće mjesto, odmah iza Nijemaca i Amerikanaca.

Amerikanci su im bili mjerilo i ovaj put. No, izgleda da su tu bitku Kanađani izgubili: Sjedinjene Države na kontu imaju najviše, 24 zlatne medalje.

'Nismo uspjeli u našem cilju. Bili bismo u svijetu iluzija ako bismo nastavili vjerovati da je on održiv. Ne možemo stići Amerikance. U ovom su trenutku daleko ispred nas', kazao je Rudge.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Rukomet 2023 Rukomet 2023
Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider