Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Veća od svih senzacija

VIDEO Saša Lugonjić iz Rija: Zlato Sare Kolak povijesno je hrvatsko čudo!

Od svih devet osvojenih medalja ona Sare Kolak je najneočekivanija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ne samo u Riju, zlatna medalja Sare Kolak je sasvim sigurno najveća senzacija hrvatske olimpijske povijesti, tu nikakve sumnje nema.

Djevojka za koju dobar dobar dio Hrvatske nije znao dok se nije probudio u petak ujutro jer za razliku od rukometnog i košarkaškog četvrtfinala, sumnjam da su se mnogi digli gledati finale atletike jer nisu ni pomislili da Hrvatska u tom finalu ima jednog aduta koji bi nas mogao jako jako razveseliti.

Ovo je doista fantastičan, povijesni uspjeh Sare Kolak, djevojke koja je s 21 godinom došla u Rio de Janeiro i šokirala cijeli svijet u disciplini u kojoj, to je vrlo važno reći, do najboljih rezultata se ipak dolazi nakon određene zrelosti.

Ostvarenje kojem se divi cijeli svijet

Barbora Špotakova je jurila svoje treće zlato u Riju, a prethodna dva osvajala s 27 i 31 godinom, onda možete zamisliti što je napravila Sara Kolak.

Sa 63.50 kao osobnim rekordom je došla u Rio de Janeiro, a to je u dva dana premašila za dva metra i 68 centimetara. To su nekakve brojke, daljine i usporedbe koje su doista nevjerojatne, kojima se divi cijeli svijet, a ne samo mi.

Sjetio sam se jednog drugog olimpijskog velikana, rukometnog trenera Veselina Vujovića, trenera PPD-a Zagreb, kad je uoči utakmice s PSG-om rekao da ne želi uvjeravati svoje igrače da ne mogu pobijediti PSG jer je to kao da djetetu kažete, ako treba ići dignuti, da ne može dignuti 200 kilograma jer je to teško. Što dijete zna što je 200kg?

Tako je meni djelovala Sara Kolak - što zna olimpijska debitantica što je pritisak na Olimpijskim igrama? Došla je, bacila u četvrtoj seriji na čudesnih i povijesnih 66.18, šokirala veteranke ovog sporta i uzela zlato na početku svoje karijere.

Možemo samo zamisliti kakve se daljnje perspektive otvaraju pred ovom doista čudesnom čudesnom djevojkom iz Ludbrega.

Doček u njenom rodnom gradu je u ponedjeljak, možemo zamisliti samo kakva će atmosfera vladati u njenom rodnom gradu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider