Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
bravo Barakude!

Vaterpolisti u finalu Olimpijskih igara, Hrvatska ima srebro i brani zlato!

Hrvatska vaterpolska reprezentacija plasirala se u finale Olimpijskih igara pobjedom protiv Crne Gore.

Hrvatski vaterpolisti izborili su drugo uzastopno finale Olimpijskih igara. Zlatni u Londonu u Riju su osigurali najmanje srebrnu medalju nakon što su u polufinalu pobijedili Crnu Goru 12:8 (4-3, 3-2, 1-1, 4-2).

Kod Hrvatske najefikasniji su bili Andro Bušlje sa četiri i Anđelo Šetka sa tri gola. U momčadi Crne Gore najbolji su bili Aleksandar Ivović i Darko Brguljan sa po tri pogotka.

Hrvati su odlično krenuli, već u prvom napadu pogađa Šetka. Potom su još bili uspješni Bušlje i Lončar, i "barakude" su nakon četiri minute vodile 3-0.

No, to nije impresioniralo Crnogorce, koji su u minutu i pol zabili tri pogotka te su došli do izjednačenja 3-3. Ipak, minutu prije isteka prve četvrtine Hrvatska zabija sa igračem više, a strijelac je ponovno Bušlje.

U drugoj četvrtini bila je to izjednačena utakmica, ali u posljednje dvije minute prvo je uslijedio odličan lob Sukna, a potom i gol Macana sa centarske pozicije za prednost od dva pogotka.

U trećoj dionici po jedan gol sa svake strane i "barakude" su u zadnju četvrtinu ušle sa vodstvom 8-6. Pogotkom Bušljea pet minuta prije kraja Hrvati su poveli 9-6 i do kraja su uspješno kontrolirali utakmicu i zasluženo su ušli u finale koje je u subotu u 22.50 sata, a protivnik je Srbija.

'Ova ekipa ima sjajnu vibraciju'

U Riju su Barakude i Ajkule već odmjerili snage, u sklopu drugog kola skupine B, a naši reprezentativci su slavili s tijesnih 8:7 pogotkom Luke Bukića u zadnjim sekundama.

''Kad sam prije četiri godine u Šibeniku po prvi puta upoznao momke osjetio sam da ova ekipa sjajnu vibraciju i eto sada potvrde, plasmana u olimpijsko finale'', kazao je nakon pobjede izbornik Ivica Tucak.

"Naplatili smo sve one silne izostanke, otkaze, ozljede i suspenzije koje su nas pratile u zadnje četiri godine. Ponosan sam na sve što smo učinili i sada nam preostaje onaj zadnji korak ka zlatu. Mislim da je ova ekipa jako dobro složena, stvarno dišemo zajednički, a najbolje o tome govori kako je sportski kapetan Pavić prihvatio da ga zamijeni Bijač", kazao je Tucak, koji je dodao da će finale u subotu u 22.50 biti iznimno teško.

"Sasvim je svejedno Srbija ili Italija jer se radi o odličnim ekipama. Na nama je da sada malo proslavimo, a onda se pripremimo za najvažniju utakmicu ove generacije", zaključio je Tucak.

Ovo je osma medalja za hrvatske sportaše u Riju, a treća medalja za vaterpoliste od samostalnosti. U Atlanti 1996. su bili srebrni, a u Londonu 2012. godine zlatni.

HRVATSKA - CRNA GORA 12-8 (4-3, 3-2, 1-1, 4-2)

HRVATSKA: Pavić, Burić, Petković, Lončar 2, Joković, Bukić, Macan 1, Bušlje 4, Sukno 1, Krapić, Šetka 3, Garcia 1, Bijač.

CRNA GORA: Radić, Draško Brguljan 1, Pasković, A. Petrović, Darko Brguljan 3, Radović, Janović, Čućković, Ivović 3, Mišić, Klikovac, Jokić 1, Ščepanović.

PETERCI: Hrvatska 0-0, Crna Gora 0-0.

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Hrvatska 2-2, Crna Gora 3-5.

 

 

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider