Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Drama u Riju

VIDEO Mladi Brazilac izazvao 'ludilo', Miller se bacila u cilj za zlato

U dramatičnom nadmetanju u skoku s motkom mladi Brazilac Thiago Da Silva je izazvao euforiju na tribinama Olimpijskog stadiona.

Kenijski atletičar David Lekuta Rudisha pobijedio je u utrci na 800 metara na olimpijskim igrama u Rio de Janeiru obranivši zlato osvojeno prije četiri godine u Londonu.

Rudisha je pobijedio s rezultatom 1:42.15 ispred Alžirca Taoufika Makhloufija (1:42.61) i Amerikanca Claytona Murphyja (1:42.93).

Svjetski rekorder i svjetski prvak postao je prvi atletičar u posljednje 52 godine koji je obranio olimpijski naslov u ovoj disciplini. Posljednjem je to uspjelo Novozelanđaninu Peteru Snellu koji je pobijedio 1960. u Rimu i četiri godine kasnije u Tokiju.

"Oduševljen sam. Ovo je veliki trenutak moje karijere. Nije bilo lako, zbog toga je ova medalja još posebnija," kazao je 'Kralj David', kako ga zovu u domovini.

Makhloufi je prije četiri godine u Londonu pobijedio na 1,500 m, sada je dvostruko kraćoj dionici bio drugi, dok je Murphy ostvario najveći rezultat u karijeri.

U dramatičnom nadmetanju u skoku s motkom mladi Brazilac Thiago Da Silva je izazvao euforiju na tribinama Olimpijskog stadiona. Skokom od 6,03 metara osvojio je zlato postavivši novi olimpijski rekord. Svjetski rekorder i zlatni iz Londona Francuz Renaud Lavillenie osvojio je srebro sa 5.98 metara, dok je broncu osvojio Amerikanac Sam Kendricks s preskočenih 5,85 m.

Lavillenie je uoči svog posljednjeg skoka tražio tišinu na tribinama, no gledatelji se nisu previše obazirali već su nastavili s 'nogometnim' navijanjem. Kada je Francuz rušio letvicu izazvao je eurupciju oduševljenja na tribinama.

"Hvala navijačima što su bili uz mene. Uvjeti za natjecanje nisu bili lagani," kazao je 22-godišnji Brazilac.

U jedinom ženskom finalu večeri Shaunae Miller s Bahama je osvojila zlato na 400 metara ispred favoritkinje Amerikanke Allyson Felix. Miller je pobijedila s rezultatom 49,44 doslovno se bacivši u cilj. Felix je bila druga sa sedam stotinki sekunde slabijim rezultatom, dok je treća bila Jamajčanka Shericka Jackson (49.85).

Miller je ovom pobjedom uzvratila Felix za poraz u finalu svjetskog prvenstva u Pekingu prošle godine.

Za Felix je to bilo sedmo olimpijsko odličje i može se utješiti podatkom kako je postala najuspješnija američka atletičarka na olimpijskim igrama. Do sada je dijelila prvo mjesto na ljestvici sa Jackie Joyner-Kersee, obje su osvojile po šest olimpijskih odličja.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider