Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Mogu bolje

VIDEO Rukometaši pod hitno moraju popraviti igru, a košarkaši izbjeći tehničke

U hrvatsko-argentinskim susretima na Olimpijskim igrama, hrvatski predstavnici ubilježili su polovičan uspjeh.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Još jedno loše izdanje u Riju imali su rukometaši, koji su u dramatičnoj završnici ipak svladali Argentinu 27:26. Košarkaši su, pak, poraženi od Argentinaca 90:82, a Hrvatska je napravila čak pet tehničkih pogrešaka.

Spašeni novim pravilom. U te tri riječi stane sažetak minimalne pobjede hrvatskih rukometaša nad Argentinom. Jer pola minute prije kraja, 'Gaučosi' su imali napad za pobjedu. Izveli su vratara i sa sedam igrača krenuli po gol, no Duvnjak im je ukrao loptu. Zaustavili su ga prekršajem, što prema novim pravilima znači isključenje i sedmerac za Hrvatsku. 'Dule' je sam preuzeo odgovornost i zabio za konačnih 27:26.

"Pobjeda je abnormalno bitna, turnir je nepredvidiv i ne treba razmišljati tko je bio protivnik nego je jako bitno da smo mi pobijedili i uzeli dva boda - nitko neće razmišljati je li to bilo teško ili lagano", rekao je Babić.

Nakon prva dva kola skupinu predvode Francuzi i Danci sa stopostotnim učinkom. Naši rukometaši su treći s dva boda, kao i Katar, ali i malo boljom gol razlikom. Na začelju su Argentina i Tunis bez ijednog boda.

I hrvatske košarkaše ždrijeb je odveo na Argentince u drugom kolu, no oni do pobjede nisu uspjeli doći. U neizvjesnoj završnici završilo je 90-82 za Ginobilija i društvo, a presudile su tehničke pogreške izbornika Petrovića i Luke Babića 30 sekundi prije kraja.

Pobjedom su Argentinci zasjeli na vrh naše skupine, zajedno s Litvom. Treće mjesto drže domaćini Brazilci s istim brojem bodova kao i naši košarkaši, ali i pola koša boljom koš razlikom. Bez pobjede su za sada neočekivano europski prvaci Španjolci i očekivano – Nigerijci.

Što se rukometaša tiče, nadamo se da će ih ova prva pobjeda na olimpijskom turniru osloboditi, opustiti i da će u nastavku natjecanja zaigrati kako znaju i mogu, jer ovo dosad nije bilo dobro. Nakon onog poraza od Katara u prvom kolu, protiv Argentine je bila velika drama, čupanje doslovno u zadnjim sekundama i pobjeda uz veliku dozu sreće. Treba priznati da Argentinci nisu vadili golmana u zadnjem napadu, teško bi danas pričali o pobjedi Hrvatske.

Puno toga ne funkcionira dobro u hrvatskoj igri i to se mora brzo popraviti, jer sada slijede Danska i Francuska. A jasno je da protiv tih velikana rukometa treba pokazati kudikamo više.

Što se tiče košarkaša, znali smo da je to izjednačena skupina u kojoj svako svakoga može dobiti. Izgubili smo od Argentine utakmicu u kojoj smo katastrofalno izgledali u trećoj četvrtini, gubili 20 razlike, ali odbili se predati, vratili se i imali čak na kraju priliku potpuni povratak. No, ono na što posebno treba upozoriti je broj tehničkih pogrešaka. Nedopustivo je da ih imamo pet protiv Argentine i tri protiv Španjolske i to pod hitno treba promijeniti.

Na redu utakmica s domaćinom Brazilom i budite sigurni nova utakmica u kojoj se možete pripremiti na prekomjerno trošenje živaca, jer konkurencija je ovdje strahovito izjednačena.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider