Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Nakon obrane zlata

Sandra Perković za Novu TV otkrila što si je rekla tijekom drame u finalu

Osvajačici zlatne medalje, Sandri Perković danas je u Hrvatskoj kući u Riju upriličen svečani prijam. Čestitara je bilo jako puno, a Sandri su na sjajnom uspjehu, željeli baš svi čestitati.

Sa zlatnom Sandrom Perković u Hrvatskoj kući u Riju razgovarao je reporter Nove TV Saša Lugonjić. Sandra je u Riju obranila olimpijsko zlato iz Londona i postala istinski sportski velikan.

''Oba olimpijska zlata imaju veliki značaj za mene tako da ne mogu uspoređivati koje je ljepše. S time da je ovo malo teže nego ono zlato iz Londona. Napravila sam velike stvari i ni sama nisam svjesna svojih uspjeha. Jako sam ponosna što sam Hrvatskoj donijela još jedno zlato i što sam Dubravi donijela još jedno zlato. Emocije su prevelike, čeka me još puno toga za odraditi, a slavit ćemo kad dođemo kući. Velika je to stvar za mene'', rekla je Perković.

Je li ovo s jednim hicem bio idealan način da ubiješ konkurenciju u pojam?

''Koliko god sad to zvuči simpatično da su dva hica bila dovoljna za zlato, bilo je dosta stresno. Bila sam jako spremna, žao mi je što neki drugi hici nisu izašli, no glavno da je zlato oko vrata i da sam u najvažnijem trenutku pokazala zube. To su čari sporta.''

Nama je ovako sa strane zadivljujuća tvoja mentalna snaga. Kako ti jednostavno reagiraš u takvim trenucima kad znaš da kod jednog hica sve može otići?

''Ja sam hladna, moram biti hladna i ne smijem se previše uzbuđivati, jer onda mozak nije fokusiran na ono što treba raditi. Sama sebi sam rekla nakon drugog hica: 'Sandra, smiri se.' Ušla sam mirno, sjetila sam se svega što sam radila u zadnje četiri godine, i dobrih i loših stvari koje su me zadesile i bilo je previše toga na kocki da bi to tako lako profućkala.''

Tek si druga bacačica diska u povijesti koja je obranila olimpijsko zlato. Definitivno pišeš povijest ovog sporta. Tebi je tek 26 godina i dokle može ići ta veličina Sandre Perković?

''Rekla sam da ću se baviti atletikom sve dokle budem ujutro dolazila na trening s osmijehom na licu i dok budem bila ispunjena onime što radim. Mislim da imam još jedno deset godina pred sobom tako da mislim da ćete me gledati još dugi niz godina'', zaključila je Perković.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider