Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
bielecki naš uništio

Kauboji ispali, Babić priznao: Pogrešno sam pripremio utakmicu

Hrvatski rukometaši izgubili su u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Rio de Janeiru...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska muška rukometna reprezentacija nije se uspjela plasirati u polufinale olimpijskog turnira u Rio de Janeiru, izgubila je u četvrtfinalu od Poljske sa 27-30 (14-18).

Po sedam golova za Hrvatsku postigli su Luka Stepančić i Ivan Čupić, dok su kod Poljske briljirali Karol Bielecki sa 12 pogodaka i vratar Piotr Wyszomirski sa 15 obrana.

Izbornik Željko Babić priznao je nakon utakmice da je on kriv za poraz.

"Ja sam pogrešno pripremio utakmicu. Imali smo mentalni pritisak koji nismo izdržali".

Hrvatska će tako ostati na tri osvojene olimpijske medalje u rukometu, zlatima iz Atlante 1996. i Atene 2004., te bronci iz Londona 2012., dok će Poljska u borbu za medalje. U petak će u polufinalu igrati protiv Danske, dok će se u drugom polufinalu sastati Francuska i Njemačka.

Protiv reprezentacije koju su prije malo više od pola godine svladali sa 14 razlike (37-23) u odlučujućoj utakmici za prolazak u polufinale Europskog prvenstva na njezinom terenu hrvatski rukometaši podbacili su prvenstveno u fazi obrane, te nisu uspjeli oploditi velike pobjede protiv Danske (27-24) i Francuske (29-28) u skupini.

Od samog početka utakmice dalo se naslutiti kako će utakmica biti neizvjesna, igralo se gol za gol sve do 18. minute kada je Duvnjak golom iz protunapada prvi put doveo Hrvatsku u vodstvo od dva gola razlike - 11-9. Nažalost, tada naši igrači nisu uspjeli iskoristiti nekoliko napada za povećanje prednosti na tri razlike, razbranio se drugi poljski vratar Wyszomirski, a zatim su i Poljaci počeli pogađati iz svih pozicija, pa su serijom 6-0 u 24. minuti poveli sa 15-11. Dvije minute prije odlaska na odmor bilo je i pet razlike za Poljsku (18-13), Čupić je uspio smanjiti na 18-14, a Duvnjakov udarac u posljednjoj sekundi za smanjenje na 18-15 zaustavila je vratnica.

Nastavak je počeo još lošije za Hrvatsku, Poljaci su otišli na šest razlike (20-14), a Horvat je pri tom rezultatu promašio i sedmerac pa se činilo kako će Poljska lako do pobjede. Ipak, kod rezultata 21-16 za Poljsku uslijedila je serija Hrvatske 4-0, pogotke su postizali Kopljar, Duvnjak, Slišković i Štrlek, a s tri obrane pridonio je i Stevanović.

No, da ne dođe do potpunog preokreta pobrinuo se Karol Jurecki koji je sam svojim golovima držao Poljsku u prednosti. Ipak, nakon jedne greške Poljaka u trenucima kada su bili bez golmana Štrlek je u 52. minuti pogodio praznu mrežu za 25-25, a neodlučeno je bilo sve do četiri minute prije kraja. Tada su se ključnim pokazali grubi prekršaji za isključenja Stepančića i Gojuna zbog kojih je Hrvatska završnicu odigrala s igračem manje na terenu. Poljaci su tu situaciju iskoristili, zabili tri gola i pobjegli na nedostižnih 29-26 minutu prije kraja.

HRVATSKA - POLJSKA 27-30 (14-18)

Future Arena

HRVATSKA: Stevanović, Pešić; Duvnjak 5, Stepančić 7, Kopljar 1, Gojun, Horvat, Karačić, Štrlek 4, Čupić 7, Mamić 1, Slišković 1, Brozović 1, Kozina

POLJSKA: Szmal, Wyszomirski; Lijewski 7, Jachlewski 1, Krajewski, Bielecki 12 (3), Wisniewski 1, B. Jurecki 1, M. Jurecki, Jurkiewicz 2, Syprzak 2, Daszek 4, Kus, Szyba

SUCI: Geipel i Helbig (Njemačka)

SEDMERCI: Hrvatska 4/6, Poljska 3/3

ISKLJUČENJA: Hrvatska 4 minute, Poljska 4 minute

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider